EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Κανιβαλισμός» και «τσάμπα δουλειές» στη Μνημονιακή Ελλάδα

«Το άκουσες; Κλείνει, του σφράγισαν επιταγές. Οι μέτοχοι δεν τον στηρίζουν, είναι τελειωμένος». Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε διάλογος για οιοσδήποτε εταιρεία στην Ελλάδα.
Ας μη γελιόμαστε, στην Ελλάδα του Μνημονίου, η μια εταιρεία λέει για την άλλη ότι «κλείνει». Ίσως, αυτό να ίσχυε… πάντοτε, αλλά τώρα έχει πάρει φρενήρεις διαστάσεις.
Πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλυφθεί ότι call centers έπαιρναν συνδρομητές εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας και τους έλεγαν ότι «η (τάδε εταιρεία) κλείνει. Η τρόικα πήγε και εκεί, ελάτε σε εμάς για ασφάλεια».
Όλως τυχαίως, την ίδια περίπου περίοδο νεαρές κοπέλες χτυπούσαν τις πόρτες και παρουσιάζονταν ως εργαζόμενες εταιρείας «κάτι σαν τον ΟΤΕ», προσπαθώντας να «υφαρπάξουν» όσο το δυνατόν περισσότερους συνδρομητές για λογαριασμό εταιρείας που «αποκάλυπταν» μόνο μετά από συνεχείς ερωτήσεις.
Πρόσφατα, είχαμε περίπτωση εταιρείας ταχυμεταφορών που έριξε τις ευθύνες σε… ανταγωνίστρια εταιρεία για τη πίεση που δέχεται, από το Δημόσιο, για την κάλυψη οφειλών της.
Τα ίδια και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Ακούσαμε ότι κάποιες πυρκαγιές σε μεγάλες αποθήκες εταιρειών logistics μπορεί και να μην ήταν τόσο τυχαίες.
Τι να πει κανένας στην ακτοπλοΐα; Όλοι κλείνουν και όλοι συγχωνεύονται εδώ και 2 χρόνια περίπου. Στο λιανεμπόριο, στις αερομεταφορές, στις μεταφορικές εταιρείες, τα ίδια «τρομολαγνικά» σενάρια εδώ και καιρό.
Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν σημαίνει ότι όπου «υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει φωτιά». Άλλωστε, όπως είναι φυσικό, οι περισσότερες εταιρείες έχουν, αυτή τη περίοδο, σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, προχωρώντας (δυστυχώς) σε μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων.
Το τελευταίο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν απορρυθμιστεί τελείως. Απολυμένη, εδώ και 2 χρόνια, συνάδελφος έλαμπε από ευτυχία που ανέλαβε πόστο ευθύνης (αρχισυντάκτρια) με 700 ευρώ μηνιαίως.
Πόσο δίνει η συγκεκριμένη εφημερίδα (δεν είναι η μοναδική) στους εξωτερικούς ρεπόρτερ – δημοσιογράφους για 6ημέρη εργασία; 300 ευρώ μηνιαίως! Από «τσάμπα» δουλειές άλλο τίποτα!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID