EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπ. Ναυτιλίας: Προσπάθειες προσέλκυσης περισσοτέρων πλοίων στην ελληνική σημαία

 
«Το υπουργείο είναι έτοιμο να παρουσιάσει την πολιτική μας για την απλοποίηση των διαδικασιών νηολόγησης πλοίων, προκειμένου άμεσα να προσελκύσουμε περισσότερα πλοία στην σημαία μας, αλλά και να επιλέξουν την χώρα μας ως κομβικό σημείο εγκατάστασης των δραστηριοτήτων τους, ξένες ναυτιλιακές εταιρείες.
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε Ειδική Υπηρεσία Μίας Στάσης (One-stop-shop) στο Υπουργείο και ενοποιούμε όλες οι εσωτερικές διαδικασίες των επιμέρους αιτήσεων για απλοποίηση και επιτάχυνση όλης της διαδικασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Παρουσιάζουμεe-Νηολόγιο, ώστε όλη η διαχείριση να γίνεται ηλεκτρονικά, δράση που σκοπεύουμε να επεκτείνουμε κατά το δυνατόν σε περισσότερους τομείς. Αυτονόητα θα μου πείτε, ναι, αλλά μη πραγματοποιηθέντα».
Τα ανωτέρω ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013.
Συγκεκριμένα, θα συσταθεί υπηρεσία μιας στάσης, το λεγόμενο One-Stop-Shop, η οποία θα διασυνδέεται ηλεκτρονικά με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και διευθύνσεις του υπουργείου Ναυτιλίας.
Παράλληλα, με την δημιουργία Ηλεκτρονικού Νηολογίου θα απλοποιηθεί η διαδικασία νηολόγησης ενός πλοίου -σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Οικονομικών- με στόχο να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των πλοίων με ελληνική σημαία.
Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι και η δημιουργία μονάδων εξυπηρέτησης Πλοίων και Ναυτικών, ένα δηλαδή ναυτιλιακό ΚΕΠ.
Ο εκσυγχρονισμός του ΟΠΣ Βάσης Δεδομένων Πλοίων–Ναυτικών, μέσω του οποίου θα διασυνδέονται οι αρμόδιες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες, εκτιμάται ότι θα δώσει νέες δυνατότητες.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID