EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μέσα Μεταφοράς: τι περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο


Την προώθηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας θα επιδιώξει μέχρι το τέλος του έτους ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Σύμφωνα με το euro2day, πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 94 εκατ. Ευρώπου θα πραγματοποιηθεί με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Η συμμετοχή του ΟΑΣΑ θα ανέλθει σε 35 εκατ. Ευρώ, ενώ τη θέση του αναδόχου για περίοδο 12ετίας διεκδικούν οι κάτωθι κοινοπραξίες:

-IΝΤRACOM IT SERVICES – INTRASOFT INTERNATIONAL – Intracom TELECOM – Intrakat
-INDRA SISTEMAS
-ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – LG CNS
-ATESE S.A.
-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ- UNI SYSTEMS
-ERICSSON HELLAS

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα καταργήσει το συμβατικό χάρτινο και θα έχει τις εξής μορφές:

-Πολλαπλό εισιτήριο (ηλεκτρονική κάρτα μνήμης): έξυπνη κάρτα με μαγνητική ταινία στην οποία θα αποθηκεύεται συγκεκριμένος αριθμός μετακινήσεων. Θα αφορά τους περιστασιακούς χρήστες των μέσων μεταφοράς που θα μπορούν να πιστώνουν χρήματα στην κάρτα τους από ειδικά σημεία.

-Έξυπνη Κάρτα που θα αντικαταστήσει τις σημερινές μηνιαίες και ετήσιες κάρτες. Θα αφορά είτε απεριόριστες διαδρομές είτε διάρκεια και θα αφορά τους συχνούς χρήστες των αστικών συγκοινωνιών.

Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω κινητού τηλεφώνου με αποστολή sms και μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής e-banking.

Στόχος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι η πάταξη της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μεταφοράς.

Το υπουργείο προωθεί επίσης τη δημιουργία ενός συστήματος τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλλεϋ, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύστημα πληροφόρησης για τους επιβάτες μέσω ενός δικτύου 1.000 έξυπνων στάσεων, σχετικά με τον ακριβή χρόνο διέλευσης των μέσων μεταφοράς (λεωφορείων και τρόλλεϋ).

Οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρικού υπολογιστή.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID