EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φιλόδοξο πλάνο για τον Προαστιακό Πάτρας. Επέκταση στα Καμίνια

 
Φιλόδοξα είναι τα σχέδια επέκτασης του Προαστιακού Πατρών. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξετάζει την επέκταση του Προαστιακού Πατρών προς τα Καμίνια, καθώς και τη δημιουργία 3 νέων γραμμών προς το νέο λιμάνι της Πάτρας, τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) και το αεροδρόμιο του Αράξου.
Τις προτάσεις αυτές ανακοίνωσε προ ημερών από το βήμα του πολυσυνεδρίου «Forum Ανάπτυξης 2012- 15ο Money Show Πάτρας», ο Μηχανικός του ΟΣΕ - Project Manager, Χρήστος Οικονόμου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εξετάζεται η βιωσιμότητα της επέκτασης του Προαστιακού προς τα Καμίνια και η δημιουργία τριών νέων γραμμών προς το νέο λιμάνι της Πάτρας, τη ΒΙ.ΠΕ. και το αεροδρόμιο του Αράξου.
Στην παρούσα φάση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διερευνά τη βιωσιμότητα της επέκτασης του Προαστιακού προς τις νότιες πλευρές της Πάτρας, μετά την επιτυχή λειτουργία στο υφιστάμενο τμήμα, καθώς το τρένο εξυπηρετεί καθημερινά 4.000 άτομα.
Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «πρόταση είναι να φθάσει το τρένο έως τα Αραχωβίτικα, μέσω τα υφιστάμενης χάραξης, με κατασκευή γραμμής μικτού εύρους, με αναβάθμιση των στάσεων (τοποθέτηση στεγάστρων, πινάκων αναγγελιών δρομολογίων φωτισμό κ.λπ.), ενώ απαιτείται νέα γραμμή εντός του νέου λιμανιού, από την Παπαφλέσσα και εντός της λιμενικής ζώνης έως το Γλαύκο.
Σύμφωνα με προσωπικές μελέτες που έχω συντάξει, για όλες τις πιο πάνω προτάσεις μου, το κόστος θα κυμανθεί στα 4 εκατ. ευρώ.
Επίσης, μοχλός ανάπτυξης θα είναι και η επέκταση του τρένου προς τη ΒΙ.ΠΕ. και τον Άραξο. Για τη ΒΙ.ΠΕ. μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις νέα γραμμή από τον Πείρο και προς τον Άραξο από τον οικισμό Μποντέικα».
Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο επίμαχο έργο της υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα, λέγοντας ότι, κατά την προσωπική του άποψη, θα μπορούσε να γίνει μία υπέργεια γραμμή με πολύ λιγότερο κόστος και σε λιγότερο χρόνο, χωρίς να διακοπεί για καιρό η λειτουργία του προαστιακού.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID