EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 26 και 27 Νοεμβρίου


 
Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και των ΠΟΕ – ΟΤΑ όλη την εβδομάδα. Στις 26 – 27 Νοεμβρίου οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 26 και 27 Νοεμβρίου, οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και ανεπαρκείς πόρους του ΕΟΠΥΥ.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευικός Σύλλογος: «η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες. Τα φαρμακεία είναι σε δεινή θέση. Προκειμένου να λειτουργήσουν και να προμηθεύσουν με φάρμακα τους ασφαλισμένους, δανείζονται χωρίς να πληρώνονται, πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ επί μη εισπραχθέντων. Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει η εξωφρενική απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να εισπράττει έκπτωση ενώ δεν έχει πληρώσει εντός συμβατικών ημερομηνιών».
Καταλήψεις γραφείων από τους εργαζομένους στους δήμους
Σε καταλήψεις γραφείων προσωπικού και δημοτικών συμβουλίων καλεί τα μέλη της η ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα. Ωστόσο, μετά από μία εβδομάδα αποχής, τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκινούν την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της για τις επερχόμενες καταλήψεις, «η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, έβαλε την 'υπογραφή της' και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αποφάσισαν χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της Οικονομικής Επιτροπείας στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες».
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι των δήμων της Θεσσαλονίκης που τελούν υπό κατάληψη θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 πορεία προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προαναγγείλει κινητοποιήσεις και την υπόλοιπη εβδομάδα. Για την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει πανελλατική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος ωραρίου, ενώ παράλληα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τέλος, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί.
Κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων, έτσι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου, που θα συνοδευθεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Εν τω μεταξύ, ανοιχτό παραμένει ακόμη το ενδεχόμενο παραίτησης όλων των δημάρχων της Ελλάδας. Η απόφαση θα ληφθεί στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροοπής Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), εν όψει του Προϋπολογισμού του 2013και της σχεδιαζόμενης ένταξης 2.750 υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID