EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΑΣΑ: Σύστημα τηλεματικής ως το 2015

Μέσα στην επόμενη 3ετία αναμένεται να έχει ξεκινήσει η λειτουργία ενός νέου συστήματος τηλεματικής στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Μέσα στο 1ο 3μηνο του 2013 θα κατατεθούν οι πρώτες προσφορές.
Μέχρι το 2015, έστω και τμηματικά σε πρώτη φάση, αναμένεται να έχει ξεκινήσει την λειτουργία του, ένα νέο σύστημα τηλεματικής στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.
Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση και υποστήριξη ενός καινοτόμου συστήματος παροχής πληροφοριών προς τους επιβάτες, για όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να τοποθετηθούν περίπου 1.000 «έξυπνες» πινακίδες στις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, μέσω των οποίων, οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο για την θέση των οχημάτων, τον ακριβή χρόνο διέλευσης τους κ.ά. Παράλληλα, οι επιβάτες θα ενημερώνονται και εντός των οχημάτων για διάφορα στοιχεία της διαδρομής, όπως π.χ. συμβαίνει στην παρούσα φάση στους συρμούς του Τραμ και του Μετρό.
Παράλληλα, στο πρόγραμμα προβλέπεται και η δημιουργία ενός κέντρου ελέγχου το οποίο θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την γενικότερη κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών, την αξιοπιστία των δρομολογίων και θα προβαίνει στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό τους.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να κατατεθούν οι πρώτες δεσμευτικές προσφορές του διαγωνισμού, ενώ η υπογραφή της σύμβασης τοποθετείται χρονικά μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.
Όπως προαναφέραμε, το σύστημα αναμένεται να έχει κατασκευαστεί και η λειτουργία του αναμένεται να έχει ξεκινήσει μέχρι και το 2015.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID