EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Koινές δράσεις ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ


Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Παρασκευή, Mετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (HΣΑΠ).

Οι εργαζόμενοι κήρυξαν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.

Επίσης, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις, που θα κορυφωθούν με δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχαν οι διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Η.Σ.Α.Π., Μετρό, Τραμ) με τα συνδικάτα εργαζομένων στην Ο.ΣΥ. Α.Ε. ( Ε.ΘΕ.Λ. - Η.Λ.Π.Α.Π.) εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή και συντονισμένη αντίδραση, με διπλό στόχο:

1. Να μη ψηφιστούν τα νέα κυβερνητικά μέτρα, που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρο τον Λαό.

2. Να μην υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών κατά 25%, αλλά μειώσεις ώστε να φτάσουν στα επίπεδα του 2009, δηλαδή στο ένα ευρώ.

Επίσης, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «το ξεπούλημα στο όνομα της «ανάπτυξης» προς ικανοποίηση των αναγκών των μεγάλων τρωκτικών, πράγμα που θα επιτευχθεί μέσω της κατάργησης της εγγυημένης συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και λιμάνια.

Οι κοινές δράσεις θα ξεκινήσουν με συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων των Αστικών Συγκοινωνιών τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν με συντονισμένες δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι την τελική αποτροπή ψήφισης των νέων βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID