EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ. Συνέλευση στις 17/11

 
Έκτακτη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ θα πραγματοποιηθεί στις 17/11, έπειτα από τα μέτρα που πέρασε για την απελευθέρωση του κλάδου, το υπουργείο Μεταφορών, στο Πολυνομοσχέδιο.
Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΣΧΕΜ προαναγγέλλει «αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας που θα καταργήσουν στην πράξη την τροπολογία - ταφόπλακα του κλάδου».
«Ο κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. σαλαμοποιείται με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά την ανεξέλεγκτη μίσθωση των Φορτηγών Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης οδηγείται στη χρεωκοπία.
Με τη τροπολογία αυτή καταργούν όλους τους κανόνες και τις αρχές που βασίστηκαν στην ομαλή λειτουργία της αγοράς στο χώρο των μεταφορών.
Η τροπολογία αυτή ψηφίστηκε από το Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.
Επειδή η τροπολογία αυτή ισοπεδώνει και αφανίζει τους Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δ.Χ. και εξασφαλίζει ασυλία σε όλους τους παράνομους, καλούμε όλους τους εκλεγμένους συναδέλφους μας στην έκτακτη Πανελλαδική Γενική Συνέλευση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 17/11/12 και ώρα 12:00, στο Ξενοδοχείο HOLIDAY IN επί της Αττικής Οδού για να αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας που θα καταργήσουν στην πράξη την τροπολογία ταφόπλακα του κλάδου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ διαμαρτύρονται για τις ακόλουθες 2 ρυθμίσεις:
1. Μίσθωση φορτηγών, κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες
Αίρονται οι περιορισμοί που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών, ως 3,5 τόνους, από επιχειρήσεις και ιδιώτες, σύμφωνα με ρύθμιση που εισάγει το υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο για τα νέα, επώδυνα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών.
Διευκρινίζεται ότι ήδη, με υπουργική Απόφαση του 2011, επετράπη η εκμίσθωση φορτηγών οχημάτων μεικτού βάρους έως 3,5 τόνων από επιχειρήσεις εκμίσθωσης.
Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή δεν μπορούσε να εφαρμοστεί, καθώς παρέμενε περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης για επιχειρήσεις, αλλά και για ιδιώτες ήταν τα δύο έτη.
Σημειώνεται ότι σε Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Καναδά κλπ. ελαφρά, αλλά και μεγαλύτερα φορτηγά οχήματα, ενοικιάζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή και βάσει χιλιομέτρων με σύμβαση, χωρίς να υπάρχει νομικός περιορισμός, ώστε να εξυπηρετούνται πελάτες που επιθυμούν να μετακινήσουν αντικείμενα, αγορές ειδών ή και οικοσκευές.
2. Μίσθωση φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών εισάγεται ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία εκσυγχρονίζεται και εξειδικεύεται το νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει τη μίσθωση οχημάτων, χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, ώστε να ακολουθηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική.
Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες Ταξί διαμαρτύρονται για τη ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα σε τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να εκμισθώνουν επιβατηγά (ιδιωτικής χρήσης) αυτοκίνητα με οδηγό.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID