EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλιμακώνεται η κατάσταση μετά το χημικό ατύχημα στην Kraft Foods


Κλιμακώνεται η κατάσταση μετά το χημικό ατύχημα στην Kraft FoodsΠερίπου 1.800 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους το βράδυ της Δευτέρας μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο της εταιρείας Kraft Foods, το οποίο βρίσκεται στη Μπαντ Φαλινγκμπόστελ, στην Κάτω Σαξονία.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν σε μια δεξαμενή που περιείχε υδροξείδιο του νατρίου (καυστική σόδα) αποτέθηκε νιτρικό οξύ, με αποτέλεσμα μια ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η απειλή από ένα χημικό ατύχημα μεγεθύνεται, ενώ καταβάλλει προσπάθειες να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Η δεξαμενή μπορεί να κινδυνεύει να εκραγεί», είπε ο Στέφαν Μάγερ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι η άδεια των αρχών στους κατοίκους να επιστρέψουν θα δοθεί όταν τα δύο χημικά συστατικά διαχωριστούν. «Αυτό θα πάρει ώρες», πρόσθεσε.

Όπως ο ίδιος εκπρόσωπος είπε, ένα δηλητηριώδες νέφος που σχηματίστηκε πάνω από το εργοστάσιο διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο υπάρχει ακόμη κίνδυνος να σχηματιστεί νέο νέφος.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος της Kraft διαβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν24 ότι «ως τώρα δεν υπάρχει ουδείς τραυματίας» ωστόσο πρόσθεσε ότι η κατάσταση «κλιμακώνεται εκ νέου» και χαρακτήρισε την απομάκρυνση των κατοίκων μια απόφαση των αρχών για «προληπτικούς λόγους».

Κάτοικοι της περιοχής σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο έχουν απομακρυνθεί, ενώ η περιοχή άμεσου κινδύνου ορίστηκε σε μια ακτίνα 50 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο. Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί έκλεισαν, όπως και ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου.

Περίπου 700 άνδρες της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου στην πόλη που βρίσκεται κοντά στο Ανόβερο.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID