EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Προσπάθειες Γ.Γ. Δημοσίων Έργων για το «ξεπάγωμα» έργων της Θες/νίκης

 
Ξεμπλοκάρουν “παγωμένα” έργα στη Θεσσαλονίκη, όπως ο κόμβος Κ16 της περιφερειακής οδού της πόλης, η επέκταση του αεροδιαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης, οι κόμβοι της δυτικής περιφερειακής και το Μετρό.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος τόνισε ότι «υπάρχουν ζητήματα που χρονίζουν, ωστόσο σήμερα με μεθοδικές κινήσεις λύνουμε τα προβλήματα και δημιουργούμε νέες προοπτικές.
Με υπομονή, μέθοδο και πολλή δουλειά ξεμπλοκάρουμε τα “παγωμένα” έργα της πόλης, ενώ δρομολογούμε την κατασκευή άλλων.
Ο κόμβος Κ16, η επέκταση του αεροδιαδρόμου προσαπογείωσης, οι κόμβοι της δυτικής περιφερειακής, αλλά και το Μετρό αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η κατασκευή του κόμβου 16 είναι ένα έργο, το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Πρέπει όμως να βρεθεί λύση, ώστε ο κόμβος να κατασκευασθεί με χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως άλλωστε είναι προγραμματισμένο να γίνει».
Ο κ. Σιμόπουλος, μάλιστα, υπογράμμισε ότι όσα έργα είναι ώριμα από τους προκατόχους του προχωρούν, χωρίς κάποιες αλλαγές, προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID