EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αίρονται οι τελευταίες «αγκυλώσεις» στην απελευθέρωση των βυτιοφόρων

 
Τα τελευταία εμπόδια και δεσμεύσεις που περιόριζαν τη μεταφορά πετρελαιοειδών προϊόντων με βυτιοφόρα, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, έχει ετοιμαστεί ρύθμιση που τροποποιεί το ν. 3054/2002 όπως ισχύει, έτσι ώστε να απομακρυνθούν εμπόδια και δεσμεύσεις που περιόριζαν τη μεταφορά πετρελαιοειδών προϊόντων με βυτιοφόρα. Eπίσης, όλα τα βυτιοφόρα υποχρεούνται να φέρουν GPS.
Στη ρύθμιση αυτή περιλαμβάνονται οι εξής αλλαγές:
-Αίρονται κάθε είδους περιορισμοί, με την εξομοίωση του καθεστώτος μεταφοράς καυσίμων των κατόχων άδειας Εμπορίας, Λιανικής Εμπορίας (συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Πρατηρίων) και Διάθεσης Βιοκαυσίμων και προβλέπεται η χρήση υπηρεσιών τρίτων (μεταφορέων) για τη διακίνηση καυσίμων για λογαριασμό των ανωτέρω κατόχων άδειας.
-Επιτρέπεται στα ανεξάρτητα πρατήρια να χρησιμοποιούν για τη διακίνηση των προϊόντων τους ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα ανεξαρτήτως χωρητικότητας.
-Επιπλέον μπορούν να μισθώνουν βυτιοφόρα φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, χωρίς την προϋπόθεση της κατοχής των ιδιόκτητων βυτιοφόρων, ενώ επιτρέπεται σε κάθε βυτιοφόρο ανεξαρτήτως μεγέθους, που πραγματοποιεί για λογαριασμό τους μεταφορά, να εισέρχεται σε διυλιστήρια και φορολογικές αποθήκες για να μεταφέρει καύσιμα με το δικό τους εμπορικό σήμα (ή του μεταφορέα με τον οποίο έχει συναφθεί σύμβαση μεταφοράς).
Τα παραπάνω εφαρμόζονται υπό τον όρο ότι τηρούνται οι κανόνες αστυνόμευσης και ασφαλείας για την μεταφορά καυσίμων. Για το σκοπό αυτό, όλα τα βυτιοφόρα και τα ρυμουλκούμενα τους οφείλουν να φέρουν ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα ψηφιακής ταυτότητας, καθώς και πιστοποιητικό επικίνδυνου φορτίου ADR για το όχημα και τον οδηγό του (για όποια καύσιμα απαιτείται το πιστοποιητικό αυτό για τη μεταφορά τους).
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID