EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επιστολή Στουρνάρα: Ουδέποτε καταχωρήθηκε στο πρωτόκολλο η «λίστα Λαγκάρντ»

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση της λίστας δίνει η επιστολή Στουρνάρα 
Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση για τη «λίστα Λαγκάρντ» μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι ουδέποτε καταχωρήθηκε στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του γραφείου του υπουργού η επίμαχη λίστα. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Στουρνάρας μετά απο σχετική παραγγελία των δύο οικονομικών εισαγγελέων ο εν λόγω ψηφιακός δίσκος δεν καταχωρήθηκε στα επίσημα έγγραφα του υπουργείου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό προκύπτει ότι η επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ» ήταν σε μορφή CD όταν παραδόθηκε στο ελληνικό υπουργέιο ΟΙκονομικών με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου από τις γαλλικές αρχές.
Την ίδια ώρα, προφορικό αίτημα προκειμένου να αποσταλούν στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ αλλά και η λίστα με τα ονόματα 36 πολιτικών προσώπων που διερευνώνται για παράνομο πλουτισμό από τη δικαιοσύνη υπέβαλλαν το πρωί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών Αθ. Νάκος και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.
Το αίτημα είχε υποβληθεί και εγγράφως από τον κ.Νάκο προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτης που αρνήθηκαν όμως να τις διαβιβάσουν καθώς , όπως επισήμαναν, και οι δύο επίμαχες λίστες βρίσκονται στο στάδιο του δικαστικού ελέγχου. Ο εισαγγελέας Ιώαννης Τέντες επιφυλάχτηκε να απαντήσει.
Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιώαννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID