EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκταμιεύθηκε η δόση για την Πορτογαλία



Εγκρίθηκε χθες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η εκταμίευση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Πορτογαλία, μετά και την πέμπτη αναθεώρηση για την απόδοση της χώρας. Το ΔΝΤ προειδοποίησε όμως ότι η Πορτογαλία πρέπει να λάβει παραπάνω μέτρα προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ, η Πορτογαλία έχει κάνει «σημαντικές προσπάθειες», αλλά η ασθενέστερη εξωτερική προοπτική και η αύξηση της ανεργίας έχουν αυξήσει και τους κινδύνους για την επίτευξη των στόχων της χώρας. Οι επιπλέον προσπάθειες περιλαμβάνουν την πλήρη εφαρμογή των κανόνων δέσμευσης των δαπανών, την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης και τη διαχείριση των οικονομικών του δημοσίου, ανέφερε η επιτροπή.
Το τριετές πρόγραμμα του ΔΝΤ υποστηρίζεται από μια ρύθμιση 28.2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία ονομάζεται Διευρυμένη Χρηματοδοτική Διευκόλυνση (EFF). Οι εκταμιεύσεις που έχουν γίνει προς την Πορτογαλία μέχρι στιγμής ανέρχονται στα 21.8 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα με την ανακοίνωση της εκταμίευσης, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ψήφισε επίσημα να χαλαρώσει τους στόχους για το έλλειμμα της Πορτογαλίας για το 2012 και 2013. Η τρόικα συμφώνησε πριν από λίγες εβδομάδες να δώσει περισσότερο χρόνο στη Λισαβόνα ώστε να φτάσει τους στόχους. Το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε επίσης ότι ενέκρινε ένα αίτημα της χώρας για συγκεκριμένες απαλλαγές σύμφωνα με τα κριτήρια απόδοσης του Σεπτεμβρίου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID