EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα των ΑΕΙ;


Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  

Αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα έχει προκαλέσει διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα νέα οικονομικά μέτρα, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων των ΑΕΙ στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Η σύνοδος των πρυτάνεων θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο για το θέμα, αναμένοντας εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ οξύτατες είναι οι αντιδράσεις από τις τρεις ομοσπονδίες των λειτουργών του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, καθώς και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν η ακίνητη περιουσία των ΑΕΙ περάσει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, τα πανεπιστήμια θα αναγκαστούν να πληρώνουν ενοίκιο για χρησιμοποιούν τα κτίριά τους», τονίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, Γιώργος Παναγιωτάκης. Την Τετάρτη, αντιπροσωπία της συνόδου είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Πηγές από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι η σχετική διάταξη αφορά μόνο τα ακίνητα (28) που αναφέρονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2011 και πρόκειται να αποσυρθεί.
Κατηγορηματικά αντίθετα στο ενδεχόμενο μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας των ΑΕΙ στο ΤΑΙΠΕΔ δήλωσαν, χθες, τα προεδρεία των ομοσπονδιών των λειτουργών του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνας (ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και ΕΕΕ).
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID