EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διπλό «μπαμ». Εκτός Ελλάδας η έδρα της ΦΑΓΕ, στο άρθρο 99 ο Βωβός

 
Δυο αρνητικές επιχειρηματικές ειδήσεις περιλαμβάνει η ημέρα, στη σκιά της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα.
Η ΦΑΓΕ αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, ενώ η τεχνική εταιρεία Μπάμπης Βωβός κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Βωβός «η εταιρεία υπήρξε από συστάσεώς της και επί σειρά δεκαετιών κερδοφόρα, μέχρι και την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το έτος 2008 και την έκδοση της ακυρωτικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αρχές του έτους 2009, η οποία οδήγησε στη ματαίωση της οικοδόμησης εμπορικού κέντρου, δίπλα από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού».
Σύμφωνα με τον κ. Βωβό, αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκθεση της εταιρίας σε δανεισμό, σημαντικό μέρος του οποίου προοριζόταν για την υλοποίηση του έργου στο Βοτανικό, υπήρξαν καθοριστικής σημασίας για την εμφάνιση αρνητικών ταμειακών ροών.
Στο Λουξεμβούργο η ΦΑΓΕ που έκανε γνωστό το γιαούρτι παγκοσμίως!
Στο Λουξεμβούργο αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της ΦΑΓΕ η διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής, προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του.
Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής, η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.
Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική του ομίλου), ενώ οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, η οποία βασίζεται στην ελληνική μας κληρονομιά, ενώ μας βοηθά να ανταγωνιστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην παγκόσμια αγορά.
Η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται και είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από τις εξελίξεις στην αγορά στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και όπου αλλού μπορεί να προκύψει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΓΕ, Αθανάσιος Φιλίππου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID