EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τραμ Αθήνας: αρχές του 2013 έρχεται η δημοπράτηση για την επέκταση προς Αργυρούπολη


Τραμ Αθήνας: αρχές του 2013 έρχεται η δημοπράτηση για την επέκταση προς Αργυρούπολη 

Το Τραμ της Αθήνας μπορεί εδώ και χρόνια να μην έχει καταφέρει να επεκταθεί καθώς οι πολιτικές που είχαν ακολουθηθεί ήταν εχθρικές για το μέσο αλλά πλέον κάνει την δική του «αντεπίθεση».

Εκτός από την επέκταση προς Πειραιά που ξεκινά η κατασκευή της οσονούπω αλλά και την επέκταση του Τραμ προς Πατησίων έρχεται άλλη μία μικρή αλλά εξαιρετικά σημαντική επέκταση του μέσου να προστεθεί στα πλάνα της Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την επέκταση από το Αμαξοστάσιο του Ελληνικού στον σταθμό του Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ με μήκος 1,1 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα παλιό σχέδιο που πάντα κολλούσε στην αξιοποίηση του χώρου. Πλέον το έργο έχει πάρει τον δρόμο του και οδεύει προς δημοπράτηση.

Το κόστος κατασκευής υπολογίζεται σε 12εκ.ευρώ και αφορά την κατασκευή μονής γραμμής που θα συνδέει το Αμαξοστάσιο με τον σταθμό του Μετρό. Σε ερώτηση που κάναμε σε στέλεχος της Αττικό Μέτρο γιατί δεν κατασκευάζεται διπλή γραμμή για αυτή την επέκταση η απάντηση ήταν πως είναι πολύ μικρή η απόσταση και εύκολα θα καλύπτεται από ένα συρμό τη φορά χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία τους.

Αυτή την περίοδο αναζητείται χρηματοδότηση μέσω της ανακατανομής του ΕΣΠΑ και επιδιώκεται να εισέλθει σε ένα από τα διαθέσιμα επιχειρησιακά προγράμματα (Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας, ΠΕΠ Αττικής κλπ).

Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει στο πρώτο δίμηνο του 2013 ενώ η κατασκευαστική περίοδος υπολογίζεται σε 12 μήνες. Με αυτό το σκεπτικό αν έχουμε ανάδοχο μέχρι το Καλοκαίρι τότε στα τέλη του καλοκαιριού του 2014 το Τραμ θα κάνει τις πρώτες του βόλτες προς την Λ.Βουλιαγμένης.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Η γραμμή αυτή ουσιαστικά θα είναι τροφοδοτική του Μετρό κάνοντας τον σταθμό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ κομβικό. Σύμφωνα με τα σημερινά σχέδια θα δημιουργηθεί η γραμμή ΒΟΥΛΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ που θα συνδέει τα Νότια παραλιακά προάστια με την Λεωφόρο Βουλιαγμένης και τον σταθμό του Μετρό για μετεπιβίβαση.

Η επέκταση αυτή θα είναι εξαιρετικά πετυχημένη και το καλοκαίρι καθώς θα μπορεί ο επιβάτης με μία μετεπιβίβαση να έχει γρήγορη πρόσβαση στις κοντινές παραλίες του Αγίου Κοσμά, της Γλυφάδας και της Βούλας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να μπει το έργο στο ΕΣΠΑ, θα ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης, να προκηρυχθεί  ο διαγωνισμός για να τρέξει το έργο.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID