EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου


 

Με μια τραγωδία, τον θάνατο από ανακοπή καρδιάς ενός 67χρονου διαδηλωτή, σημαδεύτηκαν οι χθεσινές διαδηλώσεις που οργάνωσαν τα εργατικά συνδικάτα. Ο άτυχος ναυτεργάτης, επί 6 χρόνια άνεργος, αισθάνθηκε δυσφορία, αμέσως του έγιναν μαλάξεις στο στήθος, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του Ξ. Λούγαρη, που ήταν μέλος του ΠΑΜΕ, δεν σχετίζεται με τα χθεσινά επεισόδια και τη ρίψη χημικών από την Αστυνομία. Είναι ωστόσο, ο δεύτερος θάνατος διαδηλωτή καθώς στις 20 Οκτωβρίου του 2011, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας 53χρονος διαδηλωτής, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων, και πάλι από καρδιακή προσβολή.
Επεισόδια
Κατά τα λοιπά, οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν μεγάλες και δυναμικές, ωστόσο, και πάλι σημαδεύτηκαν από επεισόδια στο τέλος της πορείας, όταν ομάδες κουκουλοφόρων συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Εξι πολίτες τραυματίστηκαν, ο ένας πιο σοβαρά καθώς και 3 αστυνομικοί. Εγιναν πάνω από 110 προσαγωγές διαδηλωτών, αλλά το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρξαν καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας. Ενταση υπήρξε μεταξύ εμπόρων που διαδήλωναν και καταστηματαρχών που δεν έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ενώ προπηλακίστηκε από διαδηλωτές ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Ι. Μιχελογιαννάκης.
Εν τω μεταξύ, με νέα 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στις 14 Νοεμβρίου -που θα είναι ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των συνδικάτων- θα κλιμακώσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την αντίδρασή τους στα νέα μέτρα. Την ημερομηνία προσδιόρισε χθες, στο περιθώριο της 24ωρης απεργίας η οποία «παρέλυσε» συγκοινωνίες, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς εκτός από μεγάλα εργοστάσια «λουκέτο» έβαλαν και οι μικρομεσαίοι, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος: «Μετά τη συνάντηση στη Μαδρίτη των προέδρων των Συνομοσπονδιών αποφασίστηκε και προχωράμε και στις 14 Νοέμβρη σε πανευρωπαiκή κινητοποίηση πρωτοστατούντων των χωρών που βρίσκονται στις επαίσχυντες πολιτικές του Μνημονίου», τόνισε. Τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων ήταν, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ 80% στα ξενοδοχεία, 90% στο εμπόριο, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ, στις οικοδομές, στον κλάδο του μετάλλου και έως 100% στις μεταφορές, στα πλοία, στα διυλιστήρια και στα λιμάνια.
Με τη συμμετοχή περισσότερων των 10.000 διαδηλωτών, που τους συνόδευαν ταξί με κατεβασμένη «σημαία», ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τις σειρήνες σε λειτουργία κι αυτοκίνητα σχολών οδηγών και άλλα οχήματα, ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε απόλυτα ειρηνικό κλίμα, οι κινητοποιήσεις των διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID