EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Λέιζερ αντικαθιστά τις ενέσεις


 

Πολλοί μεγαλώνουν με τον φόβο της σύριγγας και μάλιστα σε τέτοιον βαθμό, που φτάνουν στο σημείο να διστάζουν να ακολουθήσουν μια φαρμακευτική αγωγή που περιλαμβάνει , ακόμη και να αναβάλλουν τις αιματολογικές τους εξετάσεις!

Ομως αυτόν τον φόβο υπόσχονται να κάνουν ανάμνηση ερευνητές από τη Ν. Κορέα, οι οποίοι δημιούργησαν μια συσκευή ενέσεων που στέλνει μικροσκοπικές ποσότητες των φαρμάκων μέσα στο δέρμα χρησιμοποιώντας μια δέσμη λέιζερ!

Ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ ανέπτυξαν ένα σύστημα που βασίζεται σε έναν τύπο λέιζερ, ο οποίος χρησιμοποιείται από δερματολόγους για θεραπείες αισθητικής στο πρόσωπο και στέλνει την ποσότητα του φαρμάκου στο δέρμα ακριβώς με την ένταση που χρειάζεται.

Τη συσκευή ανέπτυξε ο καθηγητής μηχανικής Τζακ Γιο μαζί με τους φοιτητές του, και, όπως περιγράφει στην επιθεώρηση «Optics Letters», το λέιζερ συνδυάζεται με έναν μικρό αντάπτορα, ο οποίος περιέχει το φάρμακο σε υγρή μορφή, καθώς και έναν «θάλαμο» που περιέχει νερό, το οποίο «καθοδηγεί» το φάρμακο. Τα δύο υγρά διαχωρίζονται από μία ευλύγιστη μεμβράνη, ενώ κάθε παλμός λέιζερ, ο οποίος διαρκεί μόλις 250 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, δημιουργεί μια φυσαλίδα που πιέζει απότομα τη μεμβράνη, προκαλώντας εκτίναξη του υγρού.

Παρόμοιες συσκευές έχουν αναπτυχθεί και στο παρελθόν, όμως λειτουργούσαν με τη βοήθεια κάποιου μηχανισμού για να στέλνουν το φάρμακο κάτω από το δέρμα, γεγονός που δεν παρέχει τόσο μεγάλο έλεγχο σε ό,τι αφορά τη δοσολογία και την ένταση της χορήγησης.

Αυτόν τον καιρό ο Τζακ Γιο συνεργάζεται με μια εταιρία για την παραγωγή παρόμοιων συσκευών για ενέσεις κλινικής χρήσης, που θα έχουν χαμηλό κόστος. «Στο άμεσο μέλλον η τεχνολογία αυτή θα μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί και να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που απαιτούν τη χορήγηση πολύ μικρών δόσεων φαρμάκων σε πολλά σημεία» είπε. «Για τον λόγο αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν πολλές έρευνες, ώστε να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε τέτοιες συσκευές σε μαζικούς εμβολιασμούς παιδιών κ.τ.λ.».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID