EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΥΡΙΖΑ: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους



«Τραγική απόδειξη της χρεοκοπίας των μνημονιακών μέτρων και της κοινωνικής βαρβαρότητας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την «κατάρρευση» του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Όπως καταγγέλλει ο υπεύθυνος για θέματα Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός, οι πολίτες σήμερα «βρίσκονται αντιμέτωποι με το απάνθρωπο και αναξιοπρεπές δίλλημα: ή έχεις λεφτά ή μένεις χωρίς φάρμακα και ιατρική φροντίδα». «Η απόγνωση των ασθενών μπροστά στη στέρηση των φαρμάκων, ιδιαίτερα όσων πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές και τις ανοχές της κοινωνίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με ανακατανομή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι «επιβεβλημένη», αλλά δεν φτάνει, καθώς «το 30% του πληθυσμού είναι τελείως ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας».

Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει ο κ. Ξανθός, είναι η κάλυψη των αναγκών σε ιατρική περίθαλψη και φάρμακα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εισοδηματική, την εργασιακή ή την ασφαλιστική τους κατάσταση.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID