EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξεφυτρώνουν εργοτάξια μετρό στον Πειραιά



Τις πρόδρομες εργασίες για την εγκατάσταση τεσσάρων εργοταξίων για την επέκταση του μετρό στον Περαιά ξεκίνησε ο ανάδοχος του έργου (JP ΑΒΑΞ - Ghella – Alstom), δίνοντας το σήμα εκκίνησης για ένα από τα πιο ταλαιπωρημένα έργα της πόλης.

Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή της πρώτης φάσης των εργοταξίων σε Κορυδαλλό, Νίκαια, Αγία Βαρβάρα και Μανιάτικα, η οποία δεν περιλαμβάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς οι πλήρεις εργοταξιακές καταλήψεις θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

Με την ολοκλήρωση των επεκτάσεων προς Πειραιά, η διαδρομή Πειραιάς –Αεροδρόμιο θα γίνεται μέσα σε 45 λεπτά ενώ η γραμμή εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 125.000 επιβάτες. Υπολογίζεται επίσης ότι κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας.

Τα θετικά νέα για την ανάπτυξη του δικτύου συνεχίζονται και στις επεκτάσεις προς Ελληνικό και Χαϊδάρι. Με την υπογραφή της συμφωνίας με την Siemens ανοίγει έπειτα από πολύχρονες καθυστερήσεις, ο δρόμος για την ηλεκτρονική σηματοδότηση των σταθμών που κρατούσαν σε ομηρεία τα έργα, τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Αττικό Μετρό, οι νότιες επεκτάσεις (Hλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό ) αναμένεται να παραδοθούν τον Ιούλιο του 2013 ενώ νωρίτερα, για τον Απρίλιο του νέου έτους τοποθετείται η παράδοση για τους σταθμούς Περιστέρι-Ανθούπολη-Χαϊδάρι.

Την έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση των έργων σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, στο σταθμό του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως από το έργο θα απουσιάζουν τα σχέδια του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά για την κατασκευή δύο πάρκινγκ 1.000 θέσεων στους δύο τερματικούς σταθμούς (Αργυρούπολη, Ελληνικό).
Ο λόγος είναι ότι η έκταση στην οποία θα κατασκευάζονταν οι θέσεις στάθμευσης ανήκει στο φιλέτο του Ελληνικού, που πλέον έχει περάσει στο ΤΑΥΠΕΔ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID