EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι Ελβετικές τράπεζες δεν δίνουν στοιχεία για τις καταθέσεις βουλευτών


 

 Η Ένωση Ελβετικών Τραπεζών αρνήθηκε και επίσημα να δώσει στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.

Μετά την αναβολή της -πολυδιαφημισμένης- φορολόγησης καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, σειρά τώρα είχε η μεγαλειώδης άρνηση που έλαβε η Βουλή όσον αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.

Πριν από λίγους μήνες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είχε αποστείλει αίτημα στην Ένωση Ελβετικών Τραπεζών για να δοθούν τα στοιχεία των Ελλήνων βουλευτών. Μάλιστα, θα θυμόνται πολλοί πως όχι μόνο… θριαμβολογούσε τότε πως αρκεί να συνοδευτεί το αίτημα από μια προσωπική εξουσιοδότηση του βουλευτή για να δοθούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του αλλά και καλούσε όλους τους βουλευτές (που διαθέτουν λογαριασμό στην Ελβετία) να το υπογράψουν για να χυθεί άπλετο φως.

Η απάντηση, λοιπόν, από την Ένωση Ελβετικών Τραπεζών ήρθε και ήταν… ψυχρολουσία από τις λίγες! Όχι μόνο τονίζουν ότι τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ενδεχομένως να διαθέτουν λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα (αφήνοντας φυσικά ορθάνοικτο το να υπάρχουν) μπορούν να ζητήσουν οι ίδιοι τα στοιχεία και να τα παραδώσουν στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και υποστηρίζουν ότι οι ελβετικές τράπεζες δεν είναι καν υποχρεωμένες να επιβεβαιώσουν ότι κάποιος δεν διατηρεί λογαριασμό! Δηλαδή, μας ξεκαθαρίζουν πως «δεν σας λέμε ούτε για αυτούς που έχουμε ούτε για αυτούς που δεν έχουμε»!

Μπορεί να απάντησε η Ένωση Ελβετικών Τραπεζών στο αίτημα της Βουλής ωστόσο τονίζει ότι το έκανε καθαρά από… φιλότιμο: «Μας προώθησε το αίτημα το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, αν και αυτό απευθυνόταν σε όλες τις ελβετικές τράπεζες. Δεν είμαστε οι παραλήπτες του αιτήματος»!

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID