EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το «δεν είναι δική μου δουλειά» καταστρέφει την καριέρα



Είναι απογοητευτικό να σας ζητάται να αναλάβετε καθήκοντα στην εργασία σας που βρίσκονται εκτός της σφαίρας υπευθυνότητάς σας, ιδιαίτερα αν αυτό συμβαίνει συχνά.
Ωστόσο, η απάντηση «δεν είναι δική μου δουλειά», εκτός απο το να θέτει σε κίνδυνο τη θέση σας, σας βάζει και σε κίνδυνο να γίνετε κακός στη δουλειά σας.

Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, πρόκειται για μια κακιά συνήθεια η οποία επαναλαμβάνεται και είναι δύσκολο να ανακοπεί.

Ουσιαστικά, η νοοτροπία αυτή σας κάνει να μην εγκαταλείπετε ποτέ το αίσθημα ασφάλειας που σας δίνει η ενασχόληση με όσα εμπίπτουν αυστηρά στις αρμοδιότητες σας και γνωρίζετε καλα. «Αυτό οδηγεί σε αποτυχια μακροπρόθεσμα», υποστηρίζει η Erika Andersen στο Forbes.

«Οι εργαζόμενοι που αποδέχονται τις προκλήσεις, αναλαμβάνουν νέες ευθύνες, επωφελούνται των ευκαιριών να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλιες είναι αυτοί
που τείνουν να οικοδομούν μια καλύτερη καριέρα. Φαίνεται να δίνουν έμφαση στο κοινό όφελος. Βοηθούν την εταιρεία και τον εαυτό τους. Τέτοιους εργαζόμενους αναζητούν οι επιχειρήσεις και
τους ετοιμάζουν συνεχώς για μεγαλύτερα πράγματα», προσθέτει η Andersen.

Είναι σημαντικό να αναζητούμε συνεχώς τη μάθηση και την αυτοβελτίωση. Αν στόχος μας είναι να κάνουμε απλώς την δουλειά μας το γρηγορότερο δυνατό, το πιθανότερο είναι πως θέτουμε εμπόδια στην καριέρα, την επιτυχία και την ικανοποίηση που αντλούμε από την εργασία, καταλήγει το άρθρο.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID