EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι γαλάζιοι πυροσβέστες για την μάχη στη ΔΑΚΕ


 

Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Βρούτσης και Χρήστος Σταϊκούρας ξεκίνησαν από χθες να βλέπουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ώστε να μην υπάρξουν απώλειες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Σε επιχείρηση «κατευνασμού των πνευμάτων» στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων, προχωρούν τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και σημαίνοντα μέλη της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκίνησαν από χθες να βλέπουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατά ομάδες προκειμένου να τους πείσουν για την αναγκαιότητα των μέτρων, έτσι ώστε να μην υπάρξουν απώλειες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Οι τρεις τους διατρανώνουν σε όλους τους τόνους πως τα μέτρα αυτά, ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα είναι τα τελευταία.

Στόχος τους είναι, επίσης, να καταστήσουν σαφές στους «γαλάζιους» βουλευτές ότι χωρίς αυτά δεν πρόκειται να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, που θα φτάνει στο υπέρογκο ποσό των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Το… μασάζ των υπουργών προς τους βουλευτές θα κρατήσει αρκετές ημέρες, καθώς τα ραντεβού γίνονται κατά ομάδες λίγων ατόμων. Σημαντική σε αυτή τη διαδικασία είναι και η συμβολή τόσο του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη όσο και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αθανάσιου Μπούρα.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε, υπάρχει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός βουλευτών που μπορεί να συμφωνεί με την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα, ωστόσο διαφωνεί με τις οριζόντιες περικοπές.

Και τούτο γιατί μία ακόμη φορά αυτοί που πλήττονται περισσότεροι είναι οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που αποτελούν τα… εύκολα θύματα. Ζητούν, δε, να έχουν επικοιινωνία με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να του εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.

Αυτό όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει αργότερα. Αφού τελειώσουν οι ενημερωτικές συναντήσεις κατά γκρουπ, θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε τα μέλη της να πάνε συντεταγμένα στην ψηφοφορία.

Πάντως, σε περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου δει ότι οι βουλευτές δεν πείθονται και εξακολουθούν να υπάρχουν «αντάρτες», θα επιστρατεύσει σκληρότερα μέτρα. Τουτέστιν, θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία: όποιος δεν υπερψηφίσει τα μέτρα, θα διαγράφει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είναι ξεκάθαρος. Ερωτηθείς προ ημερών εάν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην επερχόμενη ψηφοφορία, σημείωσε πως «όταν έχουν βάλει όλοι όσοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση την εθνική ανάγκη πάνω από την κομματική ή όποιο άλλο συμφέρον, είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές προσωπικές στρατηγικές; Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Αλλωστε, νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε ομαδική διαγραφή είκοσι «γαλάζιων» βουλευτών.

Να σημειωθεί πως χθες το βράδυ μέλη της ΔΑΚΕ συγκεντρώθηκαν στη Συγγρού κάτω από τα γραφεία της Ν.Δ. και προπηλάκισαν βουλευτές που προσέρχονταν στα γραφεία του κόμματος. Μάλιστα, όταν εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας για να καθησυχάσει τα οξυμένα πνεύματα, δέχτηκε ποτήρια με νερό...
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID