EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η χρήση κάνναβης από ανήλικους μειώνει το IQ τους



Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι τα άτομα που ξεκίνησαν να καπνίζουν κάνναβη πριν τα 18 τους, εμφάνιζαν πτώση του ΙQ τους, καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτυσσόταν ακόμα.
Στην έρευνα οι επιστήμονες μελέτησε για διάστημα 20 ετών, τις ζωές περίπου 1000 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία και διαπίστωσαν ότι οι νεαροί χρήστες κάνναβης αυξάνουν το ρίσκο της μη αναστρέψιμης μείωσης του ΙQ τους.
Οι επιστήμονες είχαν αξιολογήσει τα άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα ως εφήβους και στην συνέχεια τους εξέταζαν εκ νέου μέχρι αυτοί να φθάσουν στην ηλικία των 38.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς οι επιστήμονες, λαμβάνοντας υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως η εξάρτηση στο αλκοόλ ή στα τσιγάρα, καθώς και τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έκαναν εκτεταμένη χρήση κάνναβης εμφάνιζαν και μειωμένο IQ.

Σημειώνεται ότι ακόμα και μετά τη λήξη χρήσης της ναρκωτικής ουσίας το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί.
Η απώλεια IQ στους ανήλικους, είναι κάτι που δεν παρατηρήθηκε σε όσους άρχισαν να καπνίζουν όταν ήταν ενήλικες, εξήγησε ο ψυχίατρος καθηγητής του King’s College του Λονδίνου, Terrie Moffitt.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η επίμονη χρήση για πάνω από 20 χρόνια, συνδέεται με νευροψυχολογική πτώση, ιδιαίτερα για τους πιο επίμονους χρήστες.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID