EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Financial Times: "Θα δοθεί η διετής παράταση στην Ελλάδα"



Την τελική έγκριση του αιτήματος της ελληνικής πλευράς για επιμήκυνση στην εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της οικονομίας προβλέπουν οι γερμανικοί Financial Times.

«Η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται κατά της αντίστασης από τη Γερμανία όσον αφορά τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων» τονίζει η γερμανική εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει ότι η χώρα μας προτίθεται και σχεδιάζει να εφαρμόσει τους προβλεπόμενους όρους μέχρι το 2016 (δηλαδή με διετή επιμήκυνση) και όχι μέχρι το 2014, υπονοώντας ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι θα δοθεί το «πράσινο» φως αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, αυτό θα δημιουργούσε «κενό» ύψους 20 δισ. ευρώ και ανάγκη νέας χρηματοδότησης.

Η γερμανική εφημερίδα, ωστόσο, επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο κάνει λόγο για 3 προτάσεις της Ελλάδας για το κλείσιμο των δημοσιονομικών τρυπών που θα προκύψουν.

Η πρώτη -σύμφωνα πάντα με τους FT- προβλέπει την πρόωρη εκταμίευση των δανειακών δόσεων του ΔΝΤ (8 δισ. ευρώ), η δεύτερη την αγορά από τις τράπεζες εντόκων γραμματίων της κυβέρνησης (υπολογίζονται σε 6-7 δισ. ευρώ) και η τρίτη την αποπληρωμή του πρώτου πακέτου βοήθειας το 2020 αντί του 2016, όπως έχει σχεδιαστεί (όφελος 5-6 δισ. ευρώ).

Συνολικά, περίπου 20 δισ. ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς το «κενό» χρηματοδότησης που προκύπτει από την επιμήκυνση…
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID