EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

"Δώρο" στήριξης Ολάντ: " Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη"



Τέλος στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έβαλε με τον πιο κατηγορηματικό και εμφατικό τρόπο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στις δηλώσεις που ακολούθησαν την διάρκειας 45 λεπτών συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι μέλος της ευρωζώνης και πρέπει να παραμείνει. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Ολάντ.

Από Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος Πρόεδρος όχι μόνο δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη αλλά έδειξε να κατανοεί τις θυσίες που κάνουν οι Έλληνες, κάνοντας λόγο για εφαρμογή του προγράμματος με βάση τις αντοχές τους.

Όπως και για την Γερμανίδα καγκελάριο έτσι και για τον κο Ολάντ σημείο αναφοράς είναι η έκθεση της τρόικας.

«Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και τότε η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που οφείλει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και από τις δυο πλευρές» είπε, δίνοντας τη σκυτάλη των εξελίξεων στο συμβούλιο Κορυφής της Ευρώπης, που θα γίνει τον Οκτώβρη, υπενθυμίζοντας για ακόμα μια φορά τους στενούς δεσμούς και την αλληλεγγύη ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία.

Αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις ο Σαμαράς
«Είμαστε περήφανος λαός. Δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε και να εξαρτόμαστε από δανεικά χρήματα. Οι κοινωνίες που δοκιμάζονται έχουν ανάγκη να κρατήσουν όρθια τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια τους ώστε να υπάρξει κοινωνική συνοχή» δήλωσε από την πλευρά του ο κος Σαμαράς, τονίζοντας σε όλους τους συνομιλητές του τις σταθερές θέσεις της κυβέρνησης ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταλυτική παρέμβαση Ομπάμα: Η Ελλάδα θέλω να παραμείνει στην ευρωζώνη

Υπερατλαντικό μήνυμα στήριξης προς τη Ελλάδα στέλνει ο Αμερικάνος πρόεδρος, μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, σύμφωνα με το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.
«Είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», τονίζει ο κ. Ομπάμα, επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού
Σε δήλωση του Λευκού Οίκου προς το Mega, αναφέρεται ότι η θέση του αμερικανού προέδρου είναι σταθερή υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Βασική προϋπόθεση και για τον Ομπάμα, είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ οι διαβουλεύσεις

Οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άγκελα Μέρκελ είναι στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Γαλλικό κανάλι France 24:
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, μήνυμα σταθερότητας από το Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Γάλλος πρόεδρος όπως και η Άγκελα Μέρκελ χθες τάσσονται υπέρ της άμεσης λήψης αποφάσεων μετά την έκθεση της»

Βρετανικές Financial Times: «Η Ελλάδα δεν είναι ξεγραμμένη, λένε Μέρκελ και Ολάντ», και επισημαίνουν: «η έκκληση για περισσότερο χρόνο ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας απορρίφθηκ娻

BBC: «Οι δύο χώρες έχουν κουραστεί να πληρώνουν για την Ελλάδα, και για τον Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται μεταξύ της ικανοποίησης των πιστωτών και του κατευνασμού των εντάσεων στο εσωτερικό, θα είναι μια δύσκολη πορεία»

Times της Νέας Υόρκης: «Η Μέρκελ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει τους Έλληνες να μείνουν στην ευρωζώνη»

Περιμένοντας την τρόικα
Αν και η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις διαδοχικές επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, το οικονομικό επιτελείο παλεύει για τη θετική αξιολόγηση και ετοιμάζεται για επώδυνες περικοπές, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, αφού αρχές Σεπτεμβρίου φτάνει η τρόικα στην Αθήνα, από την οποία και θα εξαρτηθεί  η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID