EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κίνα: Θανατική ποινή με αναστολή στη σύζυγο πρώην πολιτικού



Το κινεζικό δικαστήριο επέβαλε την ποινή της θανατικής ποινής με αναστολή στην σύζυγο του πρώην περιφερειακού ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μπο Σιλάι.

Η Γκου Καϊλάι, κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιλγουντ, μία δολοφονία που εκτέλεσε με δηλητήριο τον Νοέμβριο του 2011 στην πόλη Τσόνγκινγκ στα νοτιοανατολικά της Κίνας.

Η κατηγορούμενη κατά την διάρκεια της μονοήμερης δίκης της ομολόγησε την ενοχή της. Οι θανατικές ποινές που αναστέλλονται συνήθως μετατρέπονται σε ισόβια, ή σε ποινές κάθειρξης έως 25 ετών εφόσον ο κατάδικος επιδείξει καλή συμπεριφορά στη φυλακή.

Επίσης, σε κάθειρξη εννέα χρόνων καταδικάστηκε ο Ζανγκ Σιαοζούν, βοηθός της Γκου, ο οποίος θεωρήθηκε από το δικαστήριο συνένοχός της. Τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από πέντε ως 11 χρόνια επειδή υπονόμευσαν τις έρευνες για την δολοφονία του Χέιγουντ, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν την Γκου.

Οι ανώτεροι αξιωματικοί κατηγορούνταν ότι σκόπιμα παραποίησαν τα στοιχεία των ερευνών μετά τη δολοφονία με δηλητήριο του Χέιγουντ για να φανεί ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε καρδιακή ανακοπή.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID