EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γκιουλέκας: "Δεν περνάει η μείωση συντάξεων από τη Βουλή"



Σαφής και κατηγορηματικός ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας όσον αφορά το περιθώριο για νέες μειώσεις στις συντάξεις, τις οποίες έχει προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Δείχνοντας ενδεχομένως και τις προσωπικές του προθέσεις, τόνισε μιλώντας στο Βήμα FM ότι νέες περικοπές δε θα περάσουν από τη Βουλή: «Ρύθμιση που θα μειώνει τις συντάξεις των 700 ευρώ δε μπορεί εύκολα να περάσει από τη Βουλή. Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη αντίδραση και στη κοινωνία, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά βεβαίως και μέσα στη Βουλή. Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους μέτρα να μπορούν να έρθουν και να περάσουν από τη Βουλή. Θα είναι πολύ μεγάλη η αντίδραση και θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην εφεδρεία, ο κ. Γκιουλέκας διευκρίνησε ότι η πρόταση του κόμματός του δεν προβλέπει απολύσεις: «Η πρόταση της ΝΔ ήταν και παραμένει να μην οδηγήσει η εφεδρεία σε απολύσεις. Η εφεδρεία να οδηγήσει σε ένα προστάδιο, στο οποίο από τη μια θα εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι για το δημόσιο ταμείο, για το δημόσιο κορβανά δηλαδή. Και από την άλλη άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν 20 και 30 χρόνια ανάλογα με το που δουλεύει ο καθένας, δεν θα βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο, τινάζοντας την οικογένεια τους οικονομικά στον αέρα. Αυτό σημαίνει εφεδρεία».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID