EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο "τραπέζι" η επιβολή εισφοράς για το εφάπαξ



Την επιβολή εισφοράς 1% έως 2% στις συντάξεις του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για τη στήριξη της χρηματοδότησης του εφάπαξ όσων θα συνταξιοδοτούνται στο μέλλον, σχεδιάζει να επιβάλει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Το μέτρο αυτό εξετάζεται παράλληλα με τη μείωση του ποσού του εφάπαξ έως 22,6% και την παρακράτηση της κλιμακωτής εισφοράς, από τα 700 ευρώ και πάνω και από το πρώτο ευρώ που έχει «κλειδώσει» και θα ισχύσει για όλους τους συνταξιούχους στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών.

Την επιβολή ειδικής εισφοράς για το εφάπαξ έχει προτείνει στο υπουργείο η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, έχοντας την έμμεση υποστήριξη της ΑΔΕΔΥ (ζητούσε την επιβολή εισφοράς ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες μειώσεις στα ποσά του εφάπαξ).

Η επιβολή διπλής εισφοράς, αν τελικώς αποφασιστεί, θα επιβαρύνει, ωστόσο, επιπλέον τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Για παράδειγμα, αν η γενική νέα κλιμακωτή εισφορά για μια σύνταξη των 1.600 ευρώ (μετά τις μειώσεις που ήδη γίνονται) «κλειδώσει» στο 5%, ο συνταξιούχος θα χάνει 80 ευρώ τον μήνα και αν επιβαρυνθεί με δεύτερη εισφορά 1% υπέρ του ΤΠΔΥ θα έχει πρόσθετη απώλεια 16 ευρώ το μήνα, δηλ. συνολικά 96 ευρώ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID