EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ισχυρή η οικονομία της Αυστραλίας



Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αυστραλιανής οικονομίας, που σε έναν μεγάλο βαθμό στηρίζεται στην εξαγωγή του ορυκτού πλούτου της χώρας, θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια.

Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν πως είναι πολύ πιθανή η σημαντική μείωση των αυστραλιανών εξαγωγών (κυρίως μεταλλευμάτων) σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, κάτι που, όπως λένε, θα έχει «απρόβλεπτα δυσμενείς συνέπειες στην αυστραλιανή οικονομία».

Σε έκθεσή της, η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει πως οι εξαγωγές των μεταλλευμάτων θα συνεχιστούν και στα επόμενα χρόνια, αλλά «αναπόφευκτα κάποτε θα μειωθούν».

Ο υπουργός Οικονομικών, Γουέιν Σουάν, σχολίασε πως η έκθεση της τράπεζας «ουσιαστικά επιβραβεύει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

Όπως τόνισε ο κ. Σουάν, ο ρυθμός ανάπτυξης της αυστραλιανής οικονομίας είναι στο «ικανοποιητικότατο 3,75%», ενώ τα επίσημα επιτόκια στο 3,5%, η ανεργία περίπου στο 5% και ο προϋπολογισμός θα έχει πλεόνασμα 1,5 δις δολάρια.

«Όπως κι αν το δει κανείς, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η αυστραλιανή οικονομία είναι ισχυρή και αυτό δεν συνέβη τυχαία. Οφείλεται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» είπε ο κ. Σουάν.

Πηγή: ΑΠΕ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID