EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εξεταστική για το μνημόνιο θα ζητήσει ο Καμμένος



Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο και την αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καταθέτει ο επικεφαλής του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (φωτ.).

Οπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή (ΑΝΤ1), η εν λόγω πρόταση θα τεθεί υπόψη και των 300 βουλευτών, ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές καθώς τα είκοσι κοινοβουλευτικά μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν επαρκούν για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Θέλουμε τουλάχιστον άλλες δέκα υπογραφές βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» είπε ο πρόεδρος του κόμματος, προσθέτοντας πως αυτή η εξεταστική είναι η μόνη και μία που είχε προαναγγείλει και η Νέα Δημοκρατία, ενώ υπέρ της σύστασής της έχει ταχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, θα διερευνήσει και το θέμα της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων που στέλνονταν στις Βρυξέλλες, αλλά και το ποιοι ήταν αυτοί που πόνταραν στη χρεοκοπία της χώρας.

Χθες πάντως κατατέθηκε ήδη μια επίκαιρη ερώτηση από το εν λόγω κόμμα. Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς, εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση των 162 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, λόγω των πολεμικών επανορθώσεων που επιδικάστηκαν στην πατρίδα μας από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, αλλά και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

«Οψόμεθα λοιπόν εις Φιλίππους εν όψει της προσεχούς συνάντησης του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο στις 24 Αυγούστου» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίκαιρη ερώτησή του που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Διερωτάται μάλιστα ο κ. Μαριάς: «Θα τολμήσει, άραγε, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να διεκδικήσει επίσημα την καταβολή από τη Γερμανία των 162 δισ. ευρώ και μάλιστα εντόκως;»
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID