EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ρυθμίσεις - ανάσα για τα δάνεια των νοικοκυριών



Την ώρα που τα “κόκκινα δάνεια”  αγγίζουν πλέον τα 40 δισ. ευρώ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, εξετάζει, αφού συνεργαστεί με τις τράπεζες, τη δυνατότητα οριζόντιας ρύθμισης των στεγαστικών δανείων. Οι ρυθμίσεις θα αφορούν τους ενήμερους οφειλέτες και στόχος είναι η μείωση των δόσεων μέχρι και το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη.
Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής τους έως και τα 99 χρόνια και την δυνατότητα ενοικίασης κατοικιών υπό κατάσχεση για ορισμένη περίοδο, έρχεται σημαντική ελάφρυνση για τα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνους της Κυριακής” οι προτάσεις κινούνται στην εξής κατεύθυνση:

-Επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής από τα 40 χρόνια που είναι σήμερα στα 99 χρόνια.

-Η επιμήκυνση αυτή να γίνει χωρίς να αυξηθεί το επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης, παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια νέα σύμβαση.

-Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το θέμα της δυνατότητας ενοικίασης από τον δανειολήπτη της κατοικίας του για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να υπάρχει η προοπτική επαναγοράς της με νέο δάνειο και νέους όρους, εφόσον βέβαια υπάρχει η δυνατότητα. Αυτό, θα γίνεται σε περιπτώσεις στις οποίες οι κατοικίες βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης. Το ποσό του ενοικίου θα καθορίζεται με τα δεδομένα της αγοράς και σε ύψος ίσως και χαμηλότερο.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID