EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επιχείρηση "σκούπα" κατά του παραεμπορίου



Την έναρξη μόνιμης επιχείρησης «σκούπα» κατά του παραεμπορίου κήρυξε η κυβέρνηση.

«Είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει εμπλοκή και του ίδιου του Πρωθυπουργού για να δώσει κατευθύνσεις σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχήμα ως μία ενιαία Αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός ειδικού συντονιστικού κέντρου.

«Πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση» υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι αναλυτικές ανακοινώσεις μάλιστα σχετικά με τον τρόπο δράσης των ελεγκτικών μηχανισμών αναμένεται να γίνουν μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες.

Στα 20 δισ. ευρώ η αξία του παραεμπορίου στην Ελλάδα!

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος στη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, η «μάστιγα» του παραεμπορίου ανέρχεται στο ποσό-σοκ των 20 δισ. ετησίως στη χώρα μας.Υπολογίζεται ότι η απώλεια για τα κρατικά έσοδα ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση όταν η χώρα «ματώνει» για να εξασφαλίσει μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, υπάρχει τεράστιο θέμα με τα τελωνεία, τα οποία –όπως σημείωσε- είναι κομβικής σημασίας στις δράσεις που σχεδιάζονται.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι πρόεδροι της ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Δημήτρης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κορκίδης (που έδωσαν το παρών στη σύσκεψη) τονίζοντας από την πλευρά τους ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για την πάταξη του φαινομένου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID