EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γλίτωσε τη θανατική ποινή η γυναίκα - ταραντούλα



Τον δρόμο προς την ελευθερία άνοιξε στη γυναίκα - ταραντούλα της Κίνας δικαστήριο που αποφάσισε αναστολή της ποινής του θανάτου που της είχε επιβληθεί για τη δολοφονία με δηλητήριο του Βρετανού Νιλ Χέιγουντ.

Η Γκου Καϊλάι, σύζυγος του περιφερειακού ηγέτη του Κουμουνιστικού Κόμματος Μπο Ξιλάι, θα καταφέρει να μετατρέψει την ποινή του θανάτου σε ισόβια ή σε συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Κάποιοι μάλιστα προεξοφλούν πως σε εννιά χρόνια η γυναίκα δολοφόνος θα είναι ελεύθερη καθώς θα εκμεταλλευτεί νομικές ρυθμίσεις που προβλέπουν αποφυλάκιση αν ο κρατούμενος επιδείξει καλή συμπεριφορά.

«Οποιος εκτίει ισόβια κάθειρξη μπορεί να αποφυλακιστεί με αναστολή για ιατρικούς λόγους έπειτα από επτά χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως η Γκου μπορεί να εκτίσει συνολικά εννέα χρόνια αν της δοθεί αναστολή για ιατρικούς λόγους» ανακοίνωσε το ίδρυμα «Ντούι Χαουά» που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Εισαγγελείς στη δίκη της Γκου επικαλέστηκαν δηλώσεις ενός διορισμένου από το δικαστήριο ψυχιάτρου, σύμφωνα με τις οποίες η 53χρονη υποβάλλεται σε θεραπεία για χρόνια αϋπνία, άγχος, κατάθλιψη και παράνοια.

Την ίδια στιγμή, τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από πέντε έως έντεκα χρόνια, επειδή υπονόμευσαν τις έρευνες για τη δολοφονία του Βρετανού, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν την Καϊλάι.

«Οι αξιωματικοί κρίθηκε ότι σκόπιμα παραποίησαν τα στοιχεία των ερευνών μετά τη δολοφονία με δηλητήριο του Νιλ Χέιγουντ, για να φανεί ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε ατύχημα» δήλωσε ο Τανγκ Γιγκάν, εκπρόσωπος του δικαστηρίου της πόλης Χεφέι όπου διεξήχθη η δίκη της γυναίκας-δηλητήριο.

Οι τέσσερις αστυνομικοί υπηρετούσαν στην πόλη Τσονγκτσίνγκ, στην οποία επικεφαλής του Κουμμουνιστικού Κόμματος ήταν ο Μπο Ξιλάι. Τέλος, σε κάθειρξη εννέα χρόνων καταδικάστηκε ο Ζανγκ Σιαοζούν, βοηθός της Γκου, ο οποίος θεωρήθηκε από το δικαστήριο συνένοχός της.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID