EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι Anonymous χτύπησαν την γερμανική πρεσβεία!

Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τη δημοσίευση ενός οκτάλεπτου βίντεο, που λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο και φέρει την υπογραφή της χακτιβιστικής ομάδας Anonymous. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει «τραβηχτεί» μέσα στο γραφείο του ανακριτή Δημήτρη Μόκκα, κατά τη διάρκεια συμπληρωματικής απολογίας του καταδικασμένου για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Χάρη Χατζημιχελάκη, στις αρχές του περασμένου μήνα. Στο ανακριτικό γραφείο εκείνη τη στιγμή (πέρα από τον ανακριτή και τον απολογούμενο) βρίσκονται ο συνήγορος υπεράσπισης Φραγκίσκος Ραγκούσης και η γραμματέας. Το βίντεο φαίνεται ότι έχει «τραβηχτεί» από κρυφή κάμερα, καθώς η μαγνητοσκόπηση της διαδικασίας απαγορεύεται ρητά και θα μπορούσε να τεθεί θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι προφανή: Ποιος βιντεοσκόπησε την ανάκριση και για ποιον λόγο;

Η όλη υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ, καθώς σύμφωνα με τους Anonymous το βίντεο αυτό περιήλθε στην κατοχή τους έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν κατά των υπολογιστών της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα! Αν ισχύει κάτι τέτοιο (πέρα από τις προφανείς σοβαρότατες πολιτικές προεκτάσεις), ένα άλλο ερώτημα που αυτόματα γεννάται είναι γιατί η διπλωματική αντιπροσωπία της Γερμανίας στη χώρα μας δείχνει τόσο... έντονο ενδιαφέρον για την υπόθεση της τρομοκρατίας. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι χάκερ που εμφανίζονται σαν Anonymous, κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατάφεραν να υποκλέψουν συνολικά 17 gigabyte αρχείων (έγγραφα και βίντεο από ανακρίσεις) που δείχνουν την ανάμειξη των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις (χωρίς να διευκρινίζουν ποιες) που χειρίζεται η ελληνική Δικαιοσύνη και αφορούν την τρομοκρατία. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι αυτά τα αρχεία θα ανέβουν σύντομα στο Wikileaks! Από την πλευρά της γερμανικής πρεσβείας πάντως χθες δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για επίθεση χάκερ στους υπολογιστές της πρεσβείας.

«Πρόκειται για μια φοβερή υπόθεση, που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Να δούμε επιτέλους ποιος παρακολουθεί ποιον» τόνισε χθες στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης. «Πλήττονται ευθέως η έννοια της Δικαιοσύνης και οι θεσμοί της. Στόχος αυτών που έκαναν κάτι τέτοιο είναι να παγιδεύσουν τον ανακριτή, ο οποίος φαίνεται να μη γνωρίζει ότι βιντεοσκοπείται. Εγώ προσωπικά θα κινηθώ νομικά εναντίον αυτών που το έκαναν» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση αρκετών εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.


Απειλούν να χτυπήσουν το site των εκλογικών αποτελεσμάτων

Ραντεβού για τις 10 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών έδωσαν χθες με ηχογραφημένο μήνυμα που «ανέβασαν» στο Διαδίκτυο οι Anonymous! Στόχος του ραντεβού είναι ένας και ήδη προκαλεί πονοκέφαλο στις ελληνικές αρχές: Οι υποδομές του υπουργείου Εσωτερικών μέσω των οποίων θα μεταδίδονται τα εκλογικά αποτελέσματα ανά την επικράτεια! Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τι είδους ακριβώς αλλά και τι μεγέθους θα είναι η επίθεση, αλλά πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε σχετικά θέματα αναφέρουν ότι ήδη οι χακτιβιστές έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε κρίσιμες υποδομές και το «χτύπημα» θα είναι εντυπωσιακό, είτε με αποκάλυψη δεδομένων είτε με επιθέσεις τύπου DDoS.


Νίκος Δεμισιώτης
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID