EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το άγος των διορισμών των 200 μετακλητών στη Βουλή

 
Περίπου 200 μετακλητοί δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούν σε πολιτικά πρόσωπα συνδεδεμένα με τη Βουλή, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός αν υπολογιστεί το σύνολο των κρατικών λειτουργών που έχουν αυτό το προνόμιο (πρωθυπουργός, υπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς κ.ά.). Δικαίωμα για μετακλητούς υπαλλήλους έχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι κοινοβουλευτικές ομάδες, οι πρόεδροι των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, αλλά και πολλοί πρώην: πρωθυπουργοί, πρόεδροι της Βουλής, πρόεδροι κομμάτων.
Λειτουργώντας μέσα σε ένα πλαίσιο αδιαφάνειας, αφού πρόκειται για επιλογή που κάνει το κάθε πολιτικό πρόσωπο, δημιουργήθηκε μία "κάστα" εργαζομένων με καλές αμοιβές. Σήμερα ο κατώτατος καθαρός μισθός είναι περίπου 1.000 ευρώ και ανεβαίνει μέχρι και τα 2.000 ευρώ ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, τα προσόντα και τα πτυχία. Αυτοί, λόγω της στρεβλής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, συνδέονται με την πολιτική πορεία των βουλευτών και ουσιαστικά αποτελούν έναν "κομματικό στρατό".
Εν μέρει έτσι εξηγούνται και τα τραγελαφικά φαινόμενα με την οικογένεια Τραγάκη. Ο νυν αντιπρόεδρος έχει διορίσει ως μετακλητούς την κόρη του Αργυρώ, τη νύφη του Έσμη Κρουστάλλη Τραγάκη (την οποία προσέλαβε ως δικηγόρο στην εξεταστική επιτροπή για τους TOR-M1, στην οποία ήταν πρόεδρος...), τον γαμπρό του Τάσο Λεοντή. Όλοι αυτοί μονιμοποιήθηκαν με την απόφαση Σιούφα. Παράλληλα τώρα ο Γιάννης Τραγάκης πήρε ως μετακλητούς την αδελφή του γαμπρού του Καλλιόπη Λεοντή και την Όλγα Τσαβλίρη, η οποία είναι αδελφή της γραμματέως του Γιάννας Τσαβλίρη!
Η περίπτωση Τραγάκη είναι εξόφθαλμη, αλλά δεν είναι η μόνη, καθώς και άλλοι πολιτικοί διόρισαν συγγενείς ως μετακλητούς και όσοι πρόλαβαν τους μονιμοποίησαν. Ο πρ. πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος διόρισε στο γραφείο του τον Ιούλιο (το δικαιούται παρά το ότι δεν ήταν βουλευτής) την Όλγα Καλύβα, μνηστή του ανιψιού του και γιου του πρώην δημάρχου Μακεδνών Κωνσταντίνου Πετσάλνικου.
Ο πρ. πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας διόρισε την κόρη, τον κουνιάδο και τον γιο του κουμπάρου του, ο πρ. πρόεδρος Βύρων Πολύδωρας την κόρη του, η πρ. αντιπρόεδρος Έλσα Παπαδημητρίου την ανιψιά της, ο πρ. αντιπρόεδρος Βαΐτσης Αποστολάτος την ανιψιά του, ο Θόδωρος Πάγκαλος την κόρη του (που αργότερα παραιτήθηκε), ο Πέτρος Μολυβιάτης την κόρη του, ο Δημήτρης Τσοβόλας την κόρη του.

Χρυσή Αυγή: βουλευτής της παραιτήθηκε και γύρισε ως υπάλληλος!
Υπάρχουν όμως και κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, που διορίζουν αποτυχημένους βουλευτές τους. Τρεις υποψήφιοι που απέτυχαν να εκλεγούν διορίστηκαν (Απόστολος Γκλέτσος, Ανδρόνικος Σίμος, Γεώργιος Μισιάκας), ενώ θέση βρέθηκε και για έναν βουλευτή που εξελέγη, αλλά παραιτήθηκε επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ ήταν άνεργος!!! Πρόκειται για τον Νικήτα Σιώη, που εξελέγη στις Σέρρες, αλλά παραιτήθηκε αιφνιδίως ώστε να εκλεγεί ο εκλεκτός της οικογένειας Μιχαλολιάκου Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς η παραίτηση δεν έγινε με αντάλλαγμα τον διορισμό, αλλά δημιουργούνται εντυπώσεις αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας στις επιλογές της Χρυσής Αυγής...
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID