EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φόβος για νέα λουκέτα

Αντίθετη με το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η απαισιόδοξη καθημερινότητα που ζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής οικονομίας, όπως καταγράφει η εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε εκ νέου, στις 63,9 μονάδες το Β΄ εξάμηνο του 2023, από τις 66,7 μονάδες το Α΄ εξάμηνο του 2023. Βρισκόταν στις 69,5 μονάδες το Β΄ εξάμηνο του 2022 μετά το άλμα στις 54,3 μονάδες το Ά΄ εξάμηνο του 2022 με το τέλος της πανδημίας. Ειδικά για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων, είναι χαρακτηριστικό πως 6 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις παρουσιάζουν «σοβαρά προβλήματα ρευστότητας», όπως υπογραμμίζεται, καθώς «1 στις 2 επιχειρήσεις δήλωσε ότι έχει μηδενικά ρευστά διαθέσιμα (25,5%) ή διαθέσιμα που επαρκούν το πολύ για ένα μήνα (25,1%).

Επιπλέον, το ποσοστό των επιχειρήσεων με καθυστερημένες-ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις παραμένει ακόμα ιδιαίτερα υψηλό (30,6%). Για τις επιχειρήσεις αυτές, τα προβλήματα ρευστότητας είναι εντονότερα.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ





ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.com



Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID