EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δραματικές ώρες στον Βόλο: H κακοκαιρία Daniel «έπνιξε» την πόλη

Εγκλωβίστηκε συνεργείο του Alpha στον Βόλο – Πλημμύρισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας – Μπήκαν νερά στο νοσοκομείο Βόλου

Δραματικές είναι οι ώρες που περνάνε όσοι βρίσκονται στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη Μαγνησία καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τις εκτιμήσεις για την ποσότητα του νερού που αναμένεται να είναι εφιαλτικές καθώς, σύμφωνα με το meteo.gr, μόνο στο Πήλιο εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 700 τόνους ανά στρέμμα.

Τα βίντεο από την κατάσταση στην περιοχή του Βόλου αποτυπώνουν την ένταση του φαινομένου.
 



Είναι χαρακτηριστικό ότι ανακοινώθηκε διακοπή κυκλοφορίας τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου όσο και στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας, στο Πήλιο, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Από την απαγόρευση εξαιρούνται μόνο τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ Π.Υ.)

Όσον αφορά το νοσοκομείο του Βόλου πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει νερά στα υπόγεια πάρκινγκ όπου βρίσκονται οι αποθήκες υλικών και τα μαγειρεία,. χωρίς, ωστόσο, να έχουν προκληθεί ζημιές σε υλικά.

Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος
Ενας κτηνοτρόφος 51 ετών έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Άνω Βόλο όταν καταπλακώθηκε από τοίχο δίπλα στο σπίτι του που κατέρρευσε από τον μεγάλο όγκο νερού. Κατά πληροφορίες ο κτηνοτρόφος προσπαθούσε να προσεγγίσει τα ζώα του.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για άλλον έναν αγνοούμενο ηλικίας 34 ετών στην περιοχή του Βόλου το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πέσει 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα στον Βόλο, 300 στην Πορταρία και 516 στη Ζαγορά Πηλίου με τον μετεωρόλογο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, να σχολιάζει ότι «δεν θυμάμαι άλλη φορά σε 24 ώρες 500χιλιοστά βροχής και θα βρέχει έντονα για πολλές ώρες ακόμα !!!». Όπως είιπε, δε, ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής μέσα σε δύο ώρες το πρωί της Τρίτης έπεσαν 12.000 κεραυνοί σε Λάρισα και Βόλο.

Δείτε βίντεο από το ρέμα της Παιδοπόλης κοντά στην Αγία Παρασκευή, Βόλου


Εγκλωβίστηκε συνεργείο του Alpha στον Βόλο – «Ανεβαίνει συνεχώς η στάθμη του νερού»

Ο λόγος για τη δημοσιογράφο Μαριλένα Μπάμπου, η οποία μαζί με το συνεργείο, αναγκάστηκε να παραμείνει στο αυτοκίνητό της, καθώς τα φαινόμενα μαίνονταν έξω από αυτό. «Με τη βοήθεια του εικονολήπτη βλέπετε τα δέντρα που έχουν σπάσει, έχουν κλείσει τον δρόμο και την κολώνα της ΔΕΗ που έχει σπάσει και αυτή. Εδώ βρισκόμαστε μαζί με άλλους ανθρώπους, πίσω μας, οι οποίοι είναι ακινητοποιημένοι. Γίνονται προσπάθειες και έχουμε προειδοποιήσει την Πυροσβεστική να έρθει να βγούμε, γιατί η στάθμη του νερού ανεβαίνει διαρκώς» σημείωσε, εμφανώς αγχωμένη.

«Στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε το σημείο, που έχασε τη ζωή του ο άτυχος άνδρας στον Άγιο Γεώργιο, έχουμε εγκλωβιστεί στο σημείο όπου ο δρόμος οδηγεί προς την Ανακασιά. Εμείς, λοιπόν, βλέποντας όλη αυτήν την ένταση του φαινομένου τα τελευταία λεπτά, αλλάξαμε δρόμο, προσπαθήσαμε να γυρίσουμε προς τον Βόλο, όμως ο δρόμος δεν πάει προς τον Βόλο» είπε παράλληλα.

«Είναι πραγματικά τρομακτική η κατάσταση εδώ, είναι απίστευτο αυτό που βλέπουμε» περίγραψε, παράλληλα, για τις στιγμές αγωνίας που βιώνει από την κακοκαιρία Daniel.

«Λάβαμε μηνύματα από το 112, ότι απαγορεύονται όλες οι κυκλοφορίες, και στον ορεινό όγκο και στην πόλη. Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στην πόλη, είναι πάρα πολύ δύσκολες οι καταστάσεις, είναι απίστευτο το πόσο νερό ρίχνει αυτή τη στιγμή εδώ. Βρέχει και η στάθμη έχει ήδη ανέβει, δεν ξέρω τι θα γίνει» συμπλήρωσε με αγωνία.

Λίγο μετά τις 9:30, μάλιστα, εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους καθώς η κακοκαιρία Daniel είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Την δραματική κατάσταση αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος του Βόλου, Αιχλλέας Μπέος, τόσο από το κέντρο του Βόλου όσο και από την παραλιακή προς Αγριά αλλά και τον ποταμό Κραυσινδώνα.




Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Νεάπολης, στο Πεδίο του Άρεως και στους Αγίους Αναργύρους όπου πολλές οδικές αρτηρίες έχουν καταστεί σχεδόν απροσπέλαστες. Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Λαρίσης, μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Νεαπόλεως, στην οδό Νεαπόλεως, στη λεωφόρο Αθηνών, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αλλού.

Η ασταμάτητη νεροποντή στην πόλη του Βόλου είχε ως αποτέλεσμα να “φουσκώσει” ο χείμαρρος του Κραυσίδωνα με τη στάθμουη του νερού να έχει ανέβει ψηλά,. Το ύψος του νερού στον χείμαρρο που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, υπχερχείλισε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και στα προάστιά του.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Κλειστές είναι οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα. Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών. Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες. Στην περιφερειακή οδό από το ύψος της Τζανεριάς προς Κουκουναριές συστήνεται η διακοπή των άσκοπων μετακινήσεων καθώς έχουν εντοπιστεί μικρά κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Θεσσαλία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

– Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στα εξής σημεία:

στην επ.ο. Λάρισας Αγιάς στο ύψος από Δήμητρα έως Γερακάρι,
στην επ.ο. Βελίκας Αγιοκάμπου &
στο ρεύμα ανόδου της οδού Υγείας από Καρδίτσης προς Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

– Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στα εξής σημεία:

στην Περιφερειακή οδό Βόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου Φυτόκου έως τον κόμβο Μελισσατίκων,
στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά &
στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση με την οδό Αθηνών ως την οδό Νεαπόλεως.
– Στην Περιφερειακή οδό Βόλου η κίνηση των οχημάτων προς Λάρισα πραγματοποιείται με εκτροπή στον κόμβο Φυτόκου από τις οδούς Φυτόκου – Δοξοπούλου – Ελ. Βενιζέλου – Περιφερειακή οδός Βόλου στο κόμβο Μελισσατίκων.
– Η κίνηση των οχημάτων στις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνεται από παρακείμενες οδούς.

Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ





ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.com



Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID