EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

zika Σε Πανδημία αναβαθμίστηκε ο ιός zika από τον Π.Ο.Υ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 1/2/2016 ανακοίνωσε ότι πλέον ο ιός Zika θεωρείται ότι αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια υγεία και γι΄αυτό κήρυξε κατάσταση Πανδημίας, λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων τόσο στην Βραζιλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Διευθύντρια του Π.Ο.Υ. είπε ότι αυτό γίνεται για αν υπάρξει παγκόσμια ανταπόκριση και να βελτιωθεί ο εντοπισμός του ιού, να περιορισθεί η εξάπλωση του, να ενημερωθεί ο πληθυσμό για τα μέτρα προστασίας, να ανακαλυφθεί αποτελεσματικό εμβόλιο και να υπάρξουν συνθήκες ταχύτερης διάγνωσης.

Ο Επικεφαλής του Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ Thomas Frieden δήλωσε ότι αυτή είναι μια προειδοποίηση στο κόσμο για να αναλάβει δράση και να τεθεί η αντιμετώπιση του ιού σε προτεραιότητα.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID