EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μαζική πορεία για το ασφαλιστικό. Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00 της Πέμπτης η πορεία για το ασφαλιστικό στην Αθήνα, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας υπολογίζεται πως συγκεντρώθηκαν συνολικά περί τους 45.000 διαδηλωτές.

Μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, στην οποία εκτιμάται πως συμμετείχαν 25.000 άτομα, ενώ λίγο αργότερα το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ στην οποία η συμμετοχή εκτιμάται στους 15.000 ανθρώπους.

Συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Καθολικό αίτημα όλων των επαγγελματιών, αγροτών, αλλά και εργαζομένων ήταν η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και η συζήτηση με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.

AdTech Ad

 
 

 
 

  Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην οδό Πεσματζόγλου μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε στην πλατεία Συντάγματος. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δημοσιογράφος που κάλυπτε τη διαδήλωση.

Συμμετέχοντες στην απεργία

Στην απεργία συμμετείχαν ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί). Επίσης, στην απεργία συμμετείχε ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να έχει αρχίσει από τις 6 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου). Στην απεργία συμμετέίχαν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα.

  Κλειστά είναι επίσης από το πρωί, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς αστικά λεωφορεία και ταξί και η Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στα... ευτράπελα της κινητοποίησης στη συμπρωτεύουσα, η επιχείρηση αγροτών, με πολιορκητικό κριό ένα αγροτικό αυτοκίνητο να σπάσουν την πόρτα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.


 
 

 
 

 

Επεισόδια στην Πεσματζόγλου


  Η κινητοποίηση εξελίχθηκε αρχικά ομαλά, με το μπλοκ του ΠΑΜΕ να επιστρέφει στην Ομόνοια και να διαλύεται ειρηνικά. Αντίθετα, λίγο μετά το μεσημέρι, στην συμβολή των οδών Πεσματζόγλου και Σταδίου σημειώθηκε μικροένταση, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς.

Οι κουκουλοφόρου πέταξαν μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και στην πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν σκορπίσει η συγκέντρωση.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID