EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τίτλοι τέλους στη SOFTEX – Απολύονται 200 υπάλληλοι

Λουκέτο στο εργασία της SOFTEX βάζει η Bolton Group (με έδρα την Ιταλία) μετά από το μικρό ποσό που επιδικάσθηκε ως αποζημίωση από την καταστροφική πυρκαγιά που έκαιγε για 5 μέρες το καλοκαίρι του 2015.

Έτσι η απόφαση για οριστική διακοπή της λειτουργίας και η άμεση απόλυση των 200 εργαζομένων, σύμφωνα με την εταιρεία ήταν μονόδρομος.

Το Υπουργείο Εργασία ήταν ενήμερο για το θέμα του κλεισίματος και των απολύσεων και έβγαλε και σχετικά ανακοίνωση που θα σας παραθέσουμε στο τέλος του άρθρου, αυτούσια.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα δραστηριοποιούνται πλέον μόνο 2 μεγάλες χαρτοβιομηχανίες… ενώ πρόσφατα έβαλαν λουκέτο ακόμα δύο μεγάλες βιομηχανίες, η Χαρτοποιία Θράκης (Diana) -που κήρυξε πτώχευση το 2012- και η Delica στην Πάτρα που έκλεισε το 2013!


Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Πληροφορηθήκαμε ότι η πολυεθνική εταιρεία Bolton Group με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Bolton Hellas Aebe, αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), δημιουργώντας ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία και αφήνοντας στον δρόμο όλους τους εργαζόμενους, περίπου 200.

Αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της SOFTEX που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το «πρόσχημα», έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.

Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας».







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID