EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ομαδική απόλυση για το κέρδος της εταιρείας

Η εργολαβική εταιρεία επικοινωνιακών κέντρων Teleperformance Hellas δεν ανανέωσε τις συμβάσεις δέκα εργαζόμενων στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης σταθερής τηλεφωνίας της Wind με τη δικαιολογία ότι το τελευταίο διάστημα το εν λόγω τμήμα υπερδιογκώθηκε και ότι ο πελάτης της (Wind) δεν χρειάζεται πλέον άλλο προσωπικό καθώς έχει μειωθεί ο όγκος της δουλειάς.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ανάγκες της Wind παραμένουν οι ίδιες και ότι η πραγματική αιτία πίσω από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δέκα συναδέλφων μας είναι φυσικά το κέρδος της εργολαβικής, αλλά και οι συνδικαλιστικές διώξεις, καθώς μεταξύ των απολυμένων βρίσκεται και συνάδελφος μέλος του κλαδικού σωματείου ΣΕΤΗΠ [Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής], που συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου 2015», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Χρύσα Μπακοπούλου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Wind.

Εργαζόμενοι στην εργολαβική Teleperformance κάνουν λόγο για μισθούς πείνας, εντατικοποίηση της εργασίας και συνεχείς μετακινήσεις μεταξύ εργολαβικών, περιγράφοντας την Teleperformance Hellas ως ένα «μοντέρνο και εκλεπτυσμένο κάτεργο»:

«Η εταιρεία, που όταν είχε πολλή δουλειά ζητούσε πάντα τη βοήθειά μας και πίεζε με κάθε τρόπο για υπερωρίες, τις οποίες μάλιστα πληρωνόμασταν σε ticket restaurant και όχι χρηματικά μέσω της μισθοδοσίας, τώρα που δεν μας χρειάζεται μας πετάει στο καλάθι των αχρήστων», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αναρτημένο κείμενο στη σελίδα της πρωτοβουλίας «Attack στην ανεργία και την επισφάλεια».

«Δουλεύουμε για άθλιους μισθούς των 400 ευρώ με εξοντωτικά ωράρια, Σάββατα, Κυριακές και αργίες, σε σκληρές έως ψυχοφθόρες συνθήκες. Μας εξαναγκάζουν να μετράμε το κάθε λεπτό για να κάνουμε διάλειμμα και για να σχολάσουμε, για να μη χαθεί έστω και ένα ευρώ για την εργοδοσία!

»Μας κάνουν πάσα από εργολάβο σε εργολάβο ώστε να παρακάμπτουν ακόμη και τη σαθρή ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Και όταν πλέον δεν μας χρειάζονται, μας απολύουν, μας λήγουν τις συμβάσεις με κάθε λογής δικαιολογίες! Στην Ελλάδα της ανεργίας του 30% και του 60% στους νέους (που αποτελούμε τη μεγαλύτερη μάζα εργαζομένων στην Teleperformance και στον κλάδο) η διοίκηση, παρά τις εξαγγελίες για τις καλές της σχέσεις με τους εργαζόμενους, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο».

Με ψήφισμα συμπαράστασης προς τους απολυμένους εργαζόμενους, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind ζητά την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αξιοπρεπείς μισθούς, την αποποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και την παύση της εποινικιαζόμενης εργασίας.

Το Σωματείο καλεί όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες του κλάδου να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, στις 08.00, στο κτίριο της Teleperformance, στην οδό Θησέως 330, στην Καλλιθέα.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID