EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η εγκύκλιος για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, όπως ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, και το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις αρχές του 2016, καθορίζει πολυσέλιδη εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Ο νέος νόμος, καλύπτει τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου.

Όπως αναφέρεται, αποσυνδέεται το βαθμολογικό από μισθολογικό καθεστώς του υπαλλήλου, κάτι που σημαίνει ότι ο υπάλληλος εξελίσσεται ανεξάρτητα από το βαθμό που κάθε φορά φέρει στα μισθολογικά κλιμάκια.

Ο βασικός μισθός παραμένει σταθερός στα 780 ευρώ.

Το νέο μισθολόγιο φέρνει και αυξήσεις που αφορούν περί στο 52% των υπαλλήλων, γεγονός που προκαλεί δαπάνη της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, στη νέα εγκύκλιο δίνονται αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες για το νέο μισθολόγιο και προκύπτει πως θα υπάρξουν αυξήσεις έως 8% μέχρι το 2020, δηλαδή κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται σε βάθος τετραετίας.

Ωστόσο, για όσους προβλέπεται μείωση αποδοχών, τότε αυτό θα συμψηφιστεί με τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά».

Διαβάστε εδώ όλη την εγκύκλιο.



Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID