EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βουλή: Πόσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από 3.000 ευρώ

Σε 2.550 ανάμεσα σε ένα σύνολο 2.663.445 συνταξιούχων ανέρχονται οι "υψηλοσυνταξιούχοι" που λαμβάνουν περισσότερα από 3.000 ευρώ μικτά το μήνα σύνταξη, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε γραπτώς στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πετρόπουλος απεκάλυψε ότι τις υψηλές αυτές συντάξεις λαμβάνει μόλις το 0,096% των συνταξιούχων. Ο αριθμός των 2.550 "υψηλοσυνταξιούχων" διαμορφώνεται μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις χάρη σε διπλές και τριπλές συντάξεις, αφού οι μονές συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ είναι μόλις 725. Συνολικά το πλήθος των συντάξεων (κύριες και επικουρικές) ανέρχεται σε 4.564.104 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της Βουλής ο κ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας απεκάλυψε μάλιστα ότι οι συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ χορηγούνται κυρίως σε ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων του δημοσίου (δικαστές και βουλευτές) καθώς και σε νομικούς, μηχανικούς, ιατρούς/φαρμακοποιούς και όσους λαμβάνουν επιπλέον συντάξεις χηρείας. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι πάνω από τρεις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) χορηγούνται κυρίως σε περιπτώσεις ασφαλισμένων που α) λαμβάνουν συντάξεις λόγω χηρείας παράλληλα με την αυτοδίκαιη σύνταξή τους, β) ήταν ασφαλισμένοι σε περισσότερους από έναν κύριους φορείς ασφάλισης που θεμελίωσαν αυτοδίκαιο δικαίωμα σε κάθε έναν από αυτούς και γ) ανήκουν και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις.

Στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης ο οποίος επισήμανε ότι σύμφωνα με τη συνταξιοδοτική νομοθεσία δεν καταβάλλεται διπλή σύνταξη από το Δημόσιο. Παραδέχτηκε, όμως, ότι εξαιρούνται ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου όπως οι βουλευτές, οι επιζώντες σύζυγοι που δικαιούνται σύνταξη από ίδιο δικαίωμα, οι παθόντες στην υπηρεσία, καθώς και ιερείς.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID