EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κομισιόν: Την επόμενη εβδομάδα η ανάπτυξη των στελεχών της Frontex στη Β. Ελλάδα

Την ανάπτυξη των στελεχών της Frontex στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη μεθόριο με τη FYROM από την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. Τις επόμενες 5 ημέρες αναμένεται να καθοριστεί τι θα γίνει με τα νησιά. Την ίδια ώρα η Κομισιόν παραδέχεται ότι έχουν τη δυνατότητα οι χώρες να αρνηθούν την είσοδο σε μετανάστες που δεν πρόκειται να καταθέσουν αίτημα για άσυλο στις ίδιες.

Όπως ενημέρωσε η εκπρ. Τύπου της Κομισιόν το επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη στελεχών της Frontex στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας συμφωνήθηκε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με αυτό η ομάδα της Frontex στα ελληνοσκοπιανά σύνορα έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά το σύστημα διαχείρισης της προσφυγικής ροής στα ελληνικά νησιά η Frontex έχει διορία 5 ημερών για να παρουσιάσει επιχειρησιακό σχέδιο.

Σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για τους μετανάστες που δεν έχουν σκοπό να καταθέσουν αίτηση ασύλου, η εκπρόσωπος απάντησε πως σε αυτή την περίπτωση κάθε χώρα έχει κάθε δικαίωμα άρνησης εισόδου τους στην επικράτεια τους.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID