EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Formula Racing από τους φοιτητές του ΕΜΠ


Επιμέλεια: Γιάννης Μουρατίδης

Για πρώτη φορά το 2008, μια ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συνεργάστηκαν για να συμμετέχουν στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Formula Student που σημαίνει ότι έπρεπε να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το δικό τους αγωνιστικό όχημα εκ του μηδενός.



Το 2011 ήταν η τελευταία χρονιά που η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα και μάλιστα στην κορυφαία κατηγορία. Στη συνέχεια, η οικονομική δυσφορία ανάγκασε την ομάδα να περάσει σε μια κατάσταση αναμονής. Οπότε, μόλις βρέθηκε η ευκαιρία ενός μεγάλου χορηγού, ο οποίος για τη φετινή χρονιά θα είναι η Bosch, η φλόγα αναζωπυρώθηκε.





Το αυτοκίνητο που θα συμμετέχει στους αγώνες του 2016 είναι σχεδόν έτοιμο και έχει ξεκινήσει τις δοκιμές σε πίστα. Η Prom Racing Team απαρτίζεται από 14 άτομα, τα οποία έχουν αναλάβει εξειδικευμένους ρόλους , δημιουργώντας υποομάδες για να ολοκληρώσουν, τα μέρη του αγωνιστικού οχήματος, όπως το πλαίσιο, η ανάρτηση, ο κινητήρας και άλλα. Όπως μάθαμε, η ομάδα εκτός από τις καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα, είναι και εξαιρετικά αποτελεσματική σε επίπεδο συντονισμού και προβολής.

Οι πρώτοι αγώνες στους οποίους θα συμμετέχει η Prom Racing, θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στις πίστες του Hockenheim στη Γερμανία και της Πάρμα στην Ιταλία.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID