EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γαλλία: Σαρωτική νίκη της Λεπέν δείχνουν τα exit polls - «Παίρνει» 6 από τις 13 περιφέρειες

Ισχυρό προβάδισμα σε έξι από τις συνολικά 13 περιφέρειες της Γαλλίας έχει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 30,6% των ψήφων αλλά με πολύ μεγάλη αποχή (πάνω από 50%) τα πρακτορεία δημοσκοπήσεων Ifop και OpinionWay εκτιμούν ότι το ποσοστό του Εθνικού Μετώπου ανέρχεται στο 30,8% έναντι 27,2% του Νικολά Σαρκοζι και 22,7% του σοσιαλιστικού κόμματος του Φρανσουά Ολαντ.

Μάλιστα τον βορρά, στην περιφέρεια Nord-Pas de Calais-Picardie η Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει το «σαρωτικό» ποσοστό 42,1%.

Μεγάλο προβάδισμα δείχνουν τα exit polls και για την ανιψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν στον Νότο, στην περιφέρεια Provence-Alpes-Cote d'Azur.

Οι εκλογές έγιναν σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα στη Γαλλία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να ήταν αναμενόμενη η στροφή προς την ακροδεξιά.

Ωστόσο, οι σημερινές εκλογές αποτελούν μόλις τον πρώτο γύρο καθώς θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, στις οποίες νικητής αναμένεται να βγει ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Νικολά Σαρκοζί.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID