EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βρώμικες Δουλειές: Ελβετοί «στη φάκα» για εξαγωγή πετρελαίου της Daesh!

Ελβετοί έμποροι πετρελαίου μπήκαν σε μπελάδες αφού αποκαλύφθηκε ότι εισήγαγαν τακτικά πετρέλαιο από τερματικούς σταθμούς στην Τουρκία, όπου η Daesh, πωλούσε την παράνομη προμήθεια πετρελαίου της, έγραψε η ελβετική εφημερίδα Le Matin.

Η εφημερίδα έλαβε έγγραφα που δείχνουν ότι πολλές μεγάλες ελβετικές εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, εξήγαγαν πετρέλαιο από την τουρκική πόλη Ceyhan, ένα από τα μέρη στη χώρα όπου το πετρέλαιο της Daesh πωλούνταν.

«Το ρίσκο [των ελβετικών εταιρειών που εισάγουν το πετρέλαιο της Daesh] είναι πολύ υψηλό», δήλωσε ο Jean-Charles Brisard, Γάλλος ειδικός σε θέματα χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την Le Matin.

Καθώς η Daesh πουλούσε πετρέλαιο για φτηνότερη τιμή από την επίσημη τιμή αγοράς του, πολλοί πελάτες δεν είχαν πρόβλημα να το αγοράσουν, αν και υπήρξε επίσημη απαγόρευση για την αγορά πετρελαίου από εδάφη υπό τον έλεγχο της Daesh.

Μόλις το πετρέλαιο έφτανε στην Τουρκία, μεταφερόταν σε διάφορα λιμάνια σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Τσεϊχάν (στη φωτογραφία το τερματικό), το οποίο είναι μια πύλη προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Από εκεί ήταν διαθέσιμο σε διεθνείς πελάτες, ανέφερε η εφημερίδα.

Μια έρευνα που διεξήγαγε η Le Matin δείχνει ότι πολλές ελβετικές εταιρείες αγόρασαν πρόσφατα πετρέλαιο από το λιμάνι του Τσεϊχάν.

Προηγουμένως, είχε αναφερθεί ότι η Daesh μεταφέρει πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο σύστημα που περιλαμβάνει ένα ευρύ δίκτυο μεσαζόντων.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID