EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο ΣΕΑ για την προσφυγή φορέων κατά της ΥΠΑ σχετικά με τις αρχαιότητες του σταθμού του Μετρό «Βενιζέλου»

Έκκληση στους φορείς της Θεσσαλονίκης (ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΒΕΘ, ΓΕΘ/ΠΚΜ, ΔΣΘ, ΕΣΘ) να αποσύρουν την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην Υπουργική Απόφαση Μπαλτά σχετικά με τις αρχαιότητες του σταθμού «Βενιζέλου» στο Μετρό Θεσσαλονίκης, απευθύνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

«Παρά τις αντιξοότητες, η συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης, η συνεργασία των φορέων της πόλης (Δήμος, Πανεπιστήμιο) και η ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών και επιστημονικών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο είχαν ως αποτέλεσμα τη νέα Υπουργική Απόφαση Μπαλτά, μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ, η οποία βάζει τις βάσεις για να προχωρήσουν μελέτες που θα προστατεύουν τις αρχαιότητες στη θέση τους, ενταγμένες στο έργο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο ΣΕΑ.











ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID