EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στ. Πιτσιόρλας: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων

Του Κωστή Πλάντζου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας. Όπως μάλιστα εκτίμησε μπορούν να εισπραχθούν το 2016 περί τα 2 δισ ευρώ υπό προϋποθέσεις.

Ο κ. Πιτσιόρλας αποκάλυψε ότι εντός δεκαημέρου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές μεταξύ της κυβέρνησης και της Κοινοπραξίας υπό την Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Την ίδια ώρα όμως οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ θα πάρουν ακόμα μία εβδομάδα παράταση και θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 21 Δεκεμβρίου, από 15 Δεκεμβρίου που ήταν το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα αύριο ξεκινά και το Due Diligence για ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ με δύο υποψήφιους επενδυτές και με προοπτική ολοκλήρωσης το α' τριμ. του 2016.

Σε ότι αφορά τον ΟΛΘ οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να έχουν κατατεθεί ως τις αρχές Απριλίου και αποκάλυψε ότι υπάρχουν 8 “μεγάλοι ενδιαφερόμενοι”.

Όπως επισήμανε ο κ. Πιτσιόρλας το χρονοδιάγραμμα των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να παραταθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί και το νέο, βελτιωμένο σχέδιο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης ώστε να παρακαμφθεί το “μπλόκο” του ΣτΕ.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ επίσης σημείωσε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία για παράταση της παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” για άλλα 20 χρόνια.
Παράλληλα εκτίμησε ότι μέσα στο α' τρίμηνο του 2016 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη βελτίωση των όρων προσφοράς για το Ελληνικό.

Εν τω μεταξύ ο κ. Πιτσιόρλας άφησε να εννοηθεί ότι κάποια ακίνητα της ΕΤΑΔ μπορούν να παραχωρηθούν σε Δήμους, τονίζοντας πως θα εξεταστούν τα “λογικά αιτήματα” τα οποία έχουν υποβληθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID